boogeyman Napisano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Panowie, proszę bez kłótni bo mi temat zamkną Dzięki za wszelkie rady, wg nich dostosuję trening do moich preferencji. Wspomniany wcześniej schemat, w tygodniu 3-4 razy krócej i szybciej + dalej w weekend praktykuje od około lipca. No ale cały czas to było bardziej silowo. Zresztą zauważyłem też że na początku jazdy na rowerze kondycja dość szybko się poprawiła co zauważyłem na treningach squasha, lecz potem jakby stanęła w miejscu. Więc też stąd ten temat. W tym tygodniu chciałem popróbować swoje możliwości aby mieć jakiś zarys od czego zacząć. Wczoraj 30km z kadencją ok 80 nie więcej. Miałem siły na więcej, ale czasu brak. No i niestety dzisiaj czułem nogi, najbardziej kolana. Nie to że mnie bolały, ale czułem wysiłek "w nogach". Co do mojego doświadczenia, od maja ponad 1900 km, nie wiem czy to mało czy dużo jak na pierwszy sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapmen Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Zresztą zauważyłem też że na początku jazdy na rowerze kondycja dość szybko się poprawiła co zauważyłem na treningach squasha, lecz potem jakby stanęła w miejscu. Oczywista oczywistość, cytując klasyka. Jazda siłowa powoduje, że nie stawia się wymagań układowi krążeniowo-oddechowemu tylko mięśniom ze szczególnym uwzględnieniem czworogłowego uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.