Razill Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 Witam Dziś podczas jazdy zauważyłem iż coś mi w rowerze grzechocze podczas jazdy po wybojach. Zauważyłem że gdy przechylam go na boki coś stuka. Po zdjęciu tylnego koła okazuje się że gdy "majtam" nim na boki coś w piaście lata z boku na bok taki charakterystyczny dźwięk jakby kamień latał w piaście. Macie może jakieś pomysły co to może być i co robić dodam że rower na gwarancji model to big nine 40md. Proszę o pomoc.
paziek Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 Zdjąć koło, wyciągnąć ośkę z piasty (to ten pręt na którym koło siedzi w ramie) - zobaczyć czy coś ze środka się nie wysypie. Tam właściwie nie ma zbyt wiele miejsca, więc raczej to nie to. Na pewno piasta, a nie np. w obręczy coś lata? Jeśli nic to nie pomoże, to oddać do serwisu, nie ma sensu inwestować twojego czasu/kasy, jeśli zrobią to za darmo.
Razill Napisano 17 Września 2014 Autor Napisano 17 Września 2014 Witam ponownie oddałem koło do serwisu jutro mam odebrać, serwisant parę razy potrząsnoł kołem i stwierdził że śruba się rozkreciła, ciekaw jestem co to za śruba i czy awaria jest poważna? Niedługo mam zamiar jechać na maraton i niechciałbym mieć przykrej niespodzianki.
farmer Napisano 19 Września 2014 Napisano 19 Września 2014 Nikt tu ci nic nie wywróży. Zależy od tego jaką masz piaste bębenek itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.