Skocz do zawartości

[Piasta tylnia] grzechocze

Razill

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dziś podczas jazdy zauważyłem iż coś mi w rowerze grzechocze podczas jazdy po wybojach. Zauważyłem że gdy przechylam go na boki coś stuka.

Po zdjęciu tylnego koła okazuje się że gdy "majtam" nim na boki coś w piaście lata z boku na bok taki charakterystyczny dźwięk jakby kamień latał w piaście.

Macie może jakieś pomysły co to może być i co robić dodam że rower na gwarancji model to big nine 40md.

Proszę o pomoc.

Napisano

Zdjąć koło, wyciągnąć ośkę z piasty (to ten pręt na którym koło siedzi w ramie) - zobaczyć czy coś ze środka się nie wysypie. Tam właściwie nie ma zbyt wiele miejsca, więc raczej to nie to. Na pewno piasta, a nie np. w obręczy coś lata?

Jeśli nic to nie pomoże, to oddać do serwisu, nie ma sensu inwestować twojego czasu/kasy, jeśli zrobią to za darmo.

Napisano

Witam ponownie oddałem koło do serwisu jutro mam odebrać, serwisant parę razy potrząsnoł kołem i stwierdził że śruba się rozkreciła, ciekaw jestem co to za śruba i czy awaria jest poważna?

Niedługo mam zamiar jechać na maraton i niechciałbym mieć przykrej niespodzianki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...