krolik26 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Cześć Dostałem niedawno ten rower co o nim sądzicie ? Jest dobry ? A tutaj kilka zdjęć https://drive.google.com/folderview?id=0B2yVmKCduEDuVm9aYV9vR29CM0k&usp=sharing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Nie uwiera Cię siodełko? Nos siodła nieco zadarty do góry - wygodnie Ci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolik26 Napisano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Jakoś nie zwróciłem na to uwagi może dla tego że, nie miałem okazji dłużej pojeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 "Czy jest dobry ? " Do ścigania w grupie - zły Do sprawdzenia,czy szosa jest dla mnie - dobry Do przerobienia na singla do miasta - doskonały ........... .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolik26 Napisano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2014 A jak można było by go przerobić na singla? Bo nie za bardzo wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziek Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Najprościej to zdjąć przerzutki oraz menetki, wymienić korbę na taką z jedną zebatką, z tyłu wymienić piastę na torową z pojedyczną zębatką, zmiana łańcucha na single. W kategorii "Ostre koło" na tym forum poczytasz więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolik26 Napisano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2014 A co można było by zmienić, wymienić w tym rowerze, ale pozostając przy konstrukcji szosy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Wg mnie na początek to niewiele jest do wymiany. Przednia przerzutka ma chyba pęknięty wózek (ten czarny plastik). Wymieniłbym ją, przednie nie są drogie, zwlaszcza używane. Sprawdziłbym i wyczyscił linki i pancerze. Albo od razu wymienił. Zębatki wyglądają na mało zuzyte. Co najwyzej sprawdzic, czy łańcuch nie jest rozciagnięty. Jesli jest to go wymień. Wyczyscić i przesmarowac wszystkie węzly łożyskowe (koła, suport, stery, pedaly). Wg mnie za nisko zalożone sa klamki. Dobrze by bylo przesunąc je do góry zeby wygodnie trzymac na nich ręce w górnym chwycie. Ale to wymaga zdjęcia owijki (stara sie pewnie rozleci). Z drugiej strony jesli kierownica jest aluminiowa to warto wymienić starą owijke, bo pod nią niefajnie może korodować aluminium (pot jest słony). Sprawdzić stan elementów gumowych (opony, klocki hamulcowe). Na zdjeciach wyglądają znośnie. I cieszyć się jazdą. Fajny rower. Jak trochę pojeżdzisz to sam będziesz wiedział co Ci przeszkadza i warto by było zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.