porsche321 Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 Witam, wszystkich kolarzy i jednocześnie forumowiczów, mam do Was jedno pytanko więc ,, nawijam '' a więc tak mam na oku fajny rowerek za małą kasę i jest minus za duża rama, wiem że urosnę jeszcze dużo i urosnę do tej ramy ale za ok 2-4 lat jakbym usunął mostek ( który jest dość długi ) i zmienił go na najkrótszy jaki będzie dostępny lub barana przekręcę bezpośrednio do sztycy ( nwm czy tak się da ale Wy mi to powiecie ) to zmniejszy się jednocześnie rozmiar ramy ??? Pozdrawiam i proszę o mądre wypowiedzi ..... ;-)
talento259 Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 Jak się może zmniejszyć rozmiar ramy dając krótszy mostek? Możesz kupić najkrótszy, ale to i tak niewiele da jeśli jesteś sporo za mały.
Mod Team durnykot Napisano 16 Września 2014 Mod Team Napisano 16 Września 2014 Niezależnie od długości mostka, rodzaju kierownicy i długości sztycy ,rozmiar ramy pozostanie bez zmian. Włożenie krótszego mostka, oprócz zmiany pozycji, zmieni sterowność roweru. barana przekręcę bezpośrednio do sztycy Sugeruję,abyś tego nie próbował. Ale skoro bardzo chcesz.... wiem że urosnę jeszcze dużo i urosnę do tej ramy ale za ok 2-4 lat Czyli, zupełnie teoretycznie rzecz biorąc, obecnie możesz jeździć na nim tak. Jaką masz gwarancję,ze za dwa lub cztery lata dalej będziesz chciał jeździć? Wg mnie nie powinieneś iść w tym kierunku. Krótko mówiąc- kiepski pomysł.
tobo Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 Mi nie brakuje ani troszkę żeby smród poczuć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.