fragi Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Jak wiadomo każda opona się zużywa, jako że jeżdzę na slickach chciałbym się dowiedzieć Jak określić stan ogumienia? Kiedy wiedzieć że opony czas wymienić ? Opony jakie mam Hutchinson Equinox
severian Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Jak zaczniesz łapać kapcie raz na tydzień lub częściej to oznacza,że opona jest do wymiany
fragi Napisano 15 Września 2014 Autor Napisano 15 Września 2014 A jest jakaś przybliżona żywotność opon przez producentów? Czy bazować można tylko na własnych doświadczeniach?
marcinusz Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Grzbiet bieżnika zużytej opony staje się płaski.
severian Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 No,nie wiem-ciężko to wyczuć.W oponie motocyklowej jej "kwadratowość" łatwo wypatrzyć.W wąziutkim rowerowym slicku jest to praktycznie niezauważalne.Mam detonatory z przebiegiem jakieś 7000 km i wyglądają jak nowe.Nawet tylna.Przez ten czas złapałem jednego kapcia,na gwoździa nie ma rady. Producent nie podaje potencjalnych przebiegów bo nie da się tego określić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.