Skocz do zawartości

[łańcuch, przerzutka] przerzutka wkręciła sie w sprzychy

kamykyo

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie przerzutka wkręciła mi się w szpryche dokładniej :035: mam wrażenie że to przez to że wykrzywił sie hak przerzutki. wyjołem przerzutke z tych nieszczęsnych szprych(naszczęście nie pogieły sie ani nie połamały) i pojechałem do domu. Po przyjeździe rower wziąłem na stojak żeby przetestować tylną przerzutka i napęd czy wszystko gra. Biegi ładnie wchodzą, ale gdzy kręce korbą do tyłu łańcuch nie chce sie przesuwać. Po prostu nie moge kręcić pedałami do tyłu. Łańcuch przestaje być napięty ... co robić? wcześniej było ok. Łańcuch trzeba skrócić gdzieś o 2 ogniwa, ale wczesniej było ok. HELP! Co mam zrobić?

Zdarza sie, że ktoś całkiem przez przypadek źle załozy łancuch czyt. w wózku masz taki bolec nie wiem jak to nazwac.. może poprowadziles lancuch w taki sposob ze sie o niego opiera.

Doszla mnie mysl zebys zobaczyl czy koleczka sie dobrze kręcą

ten łańcuch się kręci do tyłu tylko wogóle nie jest naprężony.

wcześniej mi sie kręcił to był taki prosty ---------------------------------------, a teraz tak zwisa jak nim kręce.

to jest pokazana sytuacja łańcuch nad neoprenem. Zauważyłem że jak pokręce tak z 10 sek to łańcuch spada z tego górnego kółeczka w przerzutce. Co zrobić???

Można zamknąć temat. Problem naprawiony. Byłem w swoim serwisie i zasugerowałem krzywy hak. Gościu powiedział że jest prosty(po wywrotce sam go prostowałem). Widocznie podczas upadku poprzestawiała mi sie tylna przerzutka. Gościu pokręcił śrubkami, ustawił dobre wychylenie i jest wszystko ok. Dzięki za waszą pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...