Skocz do zawartości
  • 0

Unibike Fusion GTS 26" - modyfikacje

Gość alhaz

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich!

Zakupiłem ostatnio rower Unibike Fusion GTS na kołach 26", rama 19" (179cm - 104kg, rama mi pasuje, ale wg "wzorów" z internetu ciut za duża). Z racji mojej wagi obawiam się o to, że rower może długo nie wytrzymać (jeżdzę głównie po lesie, dziury itd). Z racji tego, że lubię majsterkować chciałbym go maksymalnie "wzmocnić", czy ktoś może doradzić od czego zacząć? Myślałem o wymianie hamulców na tarczowe hydrauliczne i może osprzęt na pełne alivio, ale nie jestem ekspertem, dlatego chętnie posłucham rad doświadczonych rowerzystów?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam ten rower i póki co nie wymieniam niczego. Tarcze Cie sporo wyniosą a wymiana sprawnego napędu jak dla mnie mija się z celem. Co Ci przeszkadza w tym rowerze na standardowym osprzecie?

Napisano

180 wzrostu i rower na małych kuleczkach 26 cali, czemu nie rower na 29 lub jakis cross na 28 calowych kolach, tez kiedys chyba jak wszyscy mialem gorala na 26 kolach, teraz jak mam okazje wsiasc na taki rower czuje się jak bym jechał na kucyku.

Napisano

Witam wszystkich!

Zakupiłem ostatnio rower Unibike Fusion GTS na kołach 26", rama 19" (179cm - 104kg, rama mi pasuje, ale wg "wzorów" z internetu ciut za duża). Z racji mojej wagi obawiam się o to, że rower może długo nie wytrzymać (jeżdzę głównie po lesie, dziury itd). Z racji tego, że lubię majsterkować chciałbym go maksymalnie "wzmocnić", czy ktoś może doradzić od czego zacząć? Myślałem o wymianie hamulców na tarczowe hydrauliczne i może osprzęt na pełne alivio, ale nie jestem ekspertem, dlatego chętnie posłucham rad doświadczonych rowerzystów?

19" za duża na 179 cm wzrostu :icon_question:  Poczytaj sobie to http://wrower.pl/porady/jaki-rozmiar-ramy-do-roweru,5788.html Twój wzrost jeszcze mieści się w granicach rozmiaru 19"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...