Skocz do zawartości

[koła] Koła - piasty Xt, obręcze i szprychy DT?

nagast

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

Panowie co myślicie o takim zestawie kół ???

http://www.allegro.pl/item113602069_kola_m...gi_dt_nowe.html

Próbowałem składać podobne na piaście Dangerous Mike Bill, obręcz Dt 4.1 xr i szprychach DT Revolution .. koło wyszło mi za 470 pln (lżejsze)

Tutaj zmienia się piasta na Xt i szprychy, ale za to za 600 pln mam dwa koła :)

Czekam na jakąś budującą opinie. Mam 72kg i ostatnio mój mavic x221 poszedł w piach :/ 7 pęknięć wzdłuż kapsli ... na starość go przewiozłem po skałkach i kaputnął :) Staram się startować w maratonach - to jest ekstremum co musi wytrzymać takie koło.

Pozdrawiam

Ja ważę 75-78kg i od 2 sezonów katuję obręcze Alex Rims XT 16. Masa ok 450g, cena ok 90zł/szt). Spisują się bardzo dobrze. Jeśli az tak bardzo nie zależy Ci na masie to te obręcze DT będą świetne.

Na tyle też mam piastę XT i mogę z czystym sumieniem polecić. Wprawdzie nie taka super lekka ale dość wytrzymała. Na przód wstawiłbym na Twoim miejscu coś lżejszego, Novatec'a szosowego (125zł, 82g, sam mam i jest super :) ) albo coś w tym stylu. Szprychy DT Competition są ok, ale w tej cenie kupisz lżejsze i o podobnej wytrzymałości Sapim Laser :) Ideałem byłby DT Revolution ale cena już wyższa... :)

W tym zestawie, który wymieniłem powyżej nie ma szansy na żadne modyfikacje.

Pytałem o możliwość zamianki ale niestety mają tylko to..

Cena wg mnie atrakcyjna. Sprawdzałem ceny poszczególnych komponentów W różnych sklepach i ta oferta je przebija.

Poza allegro wychodzi jeszcze taniej ;)

Ja ważę 75-78kg i od 2 sezonów katuję obręcze Alex Rims XT 16. Masa ok 450g, cena ok 90zł/szt). Spisują się bardzo dobrze. Jeśli az tak bardzo nie zależy Ci na masie to te obręcze DT będą świetne.

Mam pytanie do Ciebie. Miałem w sumie ze 4 obręcze Mavica i wszystkie były do bani. Ceramik jeszcze z magurą szczękową - do bani hamował na wszystkich rodzajach klocków (tylko wolniej się ścierał), coś tam chyba CD217 mi pomimo lekkiego naciągu wybulwiało obręcz przy nyplu, a ostatnie jakie 2 miałem pod tarcze coś tam chyba x421 (już nie ma w ofercie) to także mi wybulwiało przy oczkach a na dodatek 2 razy w plecy mi poszło 200 zł bo mi się po wjechaniu w jakąś w sumie bym nie powiedzaił wielką dziurę/rów (planowo !!!) zrobiły 8'ki nie do wyprowadzenia potem. Z tym wybulwianiem wiele razy słyszałem więc coś na rzeczy jest. Ten Maxtal to chyba jakiś przereklamowany stop, na pewno za mięki. Nie kupię wicej Maviva, ale me pytanie do Alex Rimsa. Kupiłem oszczędnościowo zamiast obręczy DT taki model TD16 (już nieoferowany ale jest po sklepach) Waży wprawdzie 525g ale spisuje mi sie dobrze i ma poszerzony rant by nie łapać snaków ale jak na razie się trzymają. Raz lekko scentrowałem z przodu, ale jechałem na przednim kole ratując się ostro w lewo skręcając po kamolach przed kłodą w poprzek. Sam podcentrowałem, były trochę chyba za luźno zaplecione. Pisałeś że O.K. ale jak tobie dokładniej te Alexy sie spisują bo wiel razy słyszałem, że łatwo się rozcentrowują - masz takie doświadczenia ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...