numerouno Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Rozpoczynam nowy projekt. Jest to kontynuacja dawnego projektu authora egoista (bo nieco gratów zostało a egoista odziedziczyła żona). Co mam i co na pewno będzie w projekcie: rama author master carbon 19 - 1310gr widec sztywny niner - ok 600gr sztyca boplight pro + łódka ze starego zooma - ok 200gr kierownica easton ec90 - 108 gr siodełko fizik tundra 2 carbon braided - 200gr Rower stoi , nawet jedzie. Reszta gratów pewnie pójdzie z czasem do wymiany .Wagi pomiarowej aktualnie nie mam . Niektóre wagi części znałem, niektóre rzucone z delikatną górką.focie postaram się wrzucić na dniach. Cel to ponizej 9kg ale nie wiem na ile to realne, na razie jest ok 9.4-9.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Przy zestawie rama + wideł poniżej dwóch kilogramów to zejście poniżej 9kg nie powinno być jakimkolwiek problemem. U mnie rama ~1450g, wideł 780g i jest 8.9kg (części) bez specjalnego wysilania się i wydawania majątku. Żeby było łatwiej coś napisać, to dobrze by było jakbyś jednak podał rozpiskę tego co masz i chociaż przybliżone wagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 z taka wagą rama+wideł celem może być spokojnie poniżej 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badnex10 Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Spokojnie zejdziesz ponizej 8kg, ja mam visiona z r7 i waga ponizej 9.5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
numerouno Napisano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Tak, wiem , długie przewody , kolor sztycy nie pasuje , Na razie jest ok, jak dla mnie http://imgur.com/G1faCY5 Edytowane 16 Września 2014 przez numerouno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Wymieniając Saguaro na np. RoRo/RaRa Evo masz już dość spory zysk wagowy. Koła na jakieś wylajtowane typu Cresty + DT Revo + DT240s. Do tego mleczko i znowu sporo lżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Gdybym ubrał mojego chinolka w kapcie mtb i pozostawił przerzutkę przednią i manetkę to waga oscylowałaby w okolicy 7,5 kilograma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 rowerek bardzo ładny. Wrzucaj pełną rozpiskę to możemy poradzic co i jak powymieniać, bo na serio jak na rigida na takiej ramie i amorku to strasznie klocowaty masz na razie ten rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
numerouno Napisano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Jutro siądę do rozpiski Crossride do lekkich nie należą, opony chyba z 560 gr. sztukę powinny warzyć. osprzęt to kombo grup od deore do xt więc też nie lajtowy. w zimę pomyśle o kołach bo to temat wart dłuższego zastanowienia ps. ma ktoś jakiś tip na luzujące się śruby w mostku . Są raczej nie do wymiany bo mostek to rotor s1 i zastosowano w nim jakieś dziwne patenty . locktide do gwintów starczy ???? Na razie w rowerze sprawdzony boplight race Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 (edytowane) a jakie masz śruby? przykręcasz to na czuja czy kluczem dynamometrycznym? Jak sie luzują to locktite spokojnie da radę. Nie wiem tylko który, bo tam w zależności od Nm jest inny polecany. Nigdy z niego nie korzystałem, chociaż będę musiał się w niego zaopatrzyć niedługo Dobra, doczytałem o tych śrubach... no to chyba tylko locktite. Dodatkowo dokładne dokrecanie z kluczem... i musi być dobrze, bo w końcu całkiem sporo ludzi jeździ na tym mostku. Edytowane 18 Września 2014 przez lesieque Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
numerouno Napisano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Mam delikatny problem z łańcuchem . Przy sporym przekosie działa ok, za to na małych zębatkach z tyłu coś przeskakuje . Dodam , że łańcuch nowy , kaseta po maks 200-300km więc raczej niezużyta . Jakieś pomysły co robić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi