Skocz do zawartości

[Buty] SHIMANO SH-M088 rozmiarówka, materiał.

mdhlodz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Interesują mnie buty SHIMANO SH-M088 z tym, że największy rozmiar jaki znalazłem to 50, 31,8cm. Mam stopę niecałe 32cm, (niby 31,7) i zastanawiam się czy da się uzytkować te buty prawie na styk? Ogólnie buty na lato czyli jakieś sneakersy itp noszę 32cm i nie cisna a jak jest z tymi shimano? Sztywne to czy do rozbicia? A może da się gdzieś znaleśc jakies większe rozmiary, widziałem ze w rozmiarówce mają 51, 33cm.

@@topol, bez przesady, ja mam SH-R088 (czyli szosowe) i nic im nie jest mimo iż zrobiłem na nich jakieś 10k. No, może poza nieco zdartymi czubkami od okazjonalnego otarcia buta z przednią oponą.

Oczywiście jak ktoś więcej chodzi niż jeździ, to się szybko zniszczą. Tutaj ekstremalny przykład Freda Flinstona: http://mccraw.co.uk/shimano-r078-r088-road-shoes-review/

Mam pytanie. Interesują mnie buty SHIMANO SH-M088 z tym, że największy rozmiar jaki znalazłem to 50, 31,8cm. Mam stopę niecałe 32cm, (niby 31,7) i zastanawiam się czy da się uzytkować te buty prawie na styk? Ogólnie buty na lato czyli jakieś sneakersy itp noszę 32cm i nie cisna a jak jest z tymi shimano? Sztywne to czy do rozbicia? A może da się gdzieś znaleśc jakies większe rozmiary, widziałem ze w rozmiarówce mają 51, 33cm.

Ja kupowałem swoje 088 też przez neta. wymierzyłem stopę, nastepnie sprawdziłem rozmiarówkę i zamówiłem buty z wkładka o 0,5 cm dłuższą od mojej stopy i mi super podpasowało. ale proponuje podejść do najbliższego sklepu i najpierw przymierzyć. Bo długość to jedna sprawa ale też ważna jest szerokość stopy, z tym może być róźnie.

Słowo klucz to rozmiar. Takich rozmiarów nie ma w sklepach. Nawet na allegro największy to 32cm więc nie ma o 0,5cm większego. Jakby był to bym kupił, nie zakładałbym tematu. Ja już nawet nie myślałem o cenie czy opinii o butach tylko tym, że nie będą cisnąć. Szkoda, że taka lipa z tym rozmiarem, kupiłbym nawet droższe i lepsze ale nie ma na allegro większych rozmiarów niż 31,8cm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...