mdhlodz Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Mam pytanie. Interesują mnie buty SHIMANO SH-M088 z tym, że największy rozmiar jaki znalazłem to 50, 31,8cm. Mam stopę niecałe 32cm, (niby 31,7) i zastanawiam się czy da się uzytkować te buty prawie na styk? Ogólnie buty na lato czyli jakieś sneakersy itp noszę 32cm i nie cisna a jak jest z tymi shimano? Sztywne to czy do rozbicia? A może da się gdzieś znaleśc jakies większe rozmiary, widziałem ze w rozmiarówce mają 51, 33cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Jeśli są dopasowane ale nie cisną to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdhlodz Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 W tym rozmiarze buty są tylko w internecie, nie mam mozliwośći przymierzyc dlatego pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crosis Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Mam M077, ale to prawie to samo - sztywne i nie rozciągną się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Budżetowe ciżemki.Miałem i reklamowałem. Noski dziwnie sie zdeformowały,powpadały do środka.Drażniło do palce wew buta.Reklamacja bez żadnych kłopotów rozpatrzona pozytywnie. Shimano niestety buty posiada dobre pow 500zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziek Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 @@topol, bez przesady, ja mam SH-R088 (czyli szosowe) i nic im nie jest mimo iż zrobiłem na nich jakieś 10k. No, może poza nieco zdartymi czubkami od okazjonalnego otarcia buta z przednią oponą. Oczywiście jak ktoś więcej chodzi niż jeździ, to się szybko zniszczą. Tutaj ekstremalny przykład Freda Flinstona: http://mccraw.co.uk/shimano-r078-r088-road-shoes-review/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Mam pytanie. Interesują mnie buty SHIMANO SH-M088 z tym, że największy rozmiar jaki znalazłem to 50, 31,8cm. Mam stopę niecałe 32cm, (niby 31,7) i zastanawiam się czy da się uzytkować te buty prawie na styk? Ogólnie buty na lato czyli jakieś sneakersy itp noszę 32cm i nie cisna a jak jest z tymi shimano? Sztywne to czy do rozbicia? A może da się gdzieś znaleśc jakies większe rozmiary, widziałem ze w rozmiarówce mają 51, 33cm. Ja kupowałem swoje 088 też przez neta. wymierzyłem stopę, nastepnie sprawdziłem rozmiarówkę i zamówiłem buty z wkładka o 0,5 cm dłuższą od mojej stopy i mi super podpasowało. ale proponuje podejść do najbliższego sklepu i najpierw przymierzyć. Bo długość to jedna sprawa ale też ważna jest szerokość stopy, z tym może być róźnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdhlodz Napisano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Słowo klucz to rozmiar. Takich rozmiarów nie ma w sklepach. Nawet na allegro największy to 32cm więc nie ma o 0,5cm większego. Jakby był to bym kupił, nie zakładałbym tematu. Ja już nawet nie myślałem o cenie czy opinii o butach tylko tym, że nie będą cisnąć. Szkoda, że taka lipa z tym rozmiarem, kupiłbym nawet droższe i lepsze ale nie ma na allegro większych rozmiarów niż 31,8cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.