Skocz do zawartości

[obręcze] Schurmann vs. Remerx

agropyron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No witam, witam - to mój pierwszy wpis na forum.

Jestem na etapie przywracania starego Diamanta 108 do stanu używalności (ma być miejsko-szosowo-sportowym rowerem) i mam zgryz z obręczami.

Szukam srebrnych felg w rozsądnej cenie, możliwie przyzwoitej jakości, dwukomorowych i nie jakoś specjalnie zafajdanych napisami. Zainteresowały mnie Schurmanny Euroline 622x19 i Remerxy Dragon lub Grand Rock także 622x19. Nie ukrywam, że skusiła mnie cena (poniżej 40zł w przypadku każdej z nich), ale niewiele mogę znaleźć opinii w internecie. Wiadomo, że to nie Mavic czy inny DT Swiss, ale z moich poszukiwań wynika że zarówno Schurmann jak i Remerx to w miarę porządne marki.

Nie jeżdżę agresywnie, ważę ok. 60 kg.

Ktoś coś doradzi? Bo sam nie wiem na które się zdecydować.

pzdr.

Napisano

Mam schurmany. Jeżdżę na nich dopiero 1,5 m-ca. W tym czasie 1300km i żadnych zastrzeżeń nie mam a ważę >90kg. Głównie po asfalcie ale za to niezbyt równym. Kilka wypadów po lasach bez ścieżek też się przytrafiło. Mimo to przed nowym sezonem zamierzam zmienić na coś lepszego. Mam jakieś nieciekawe piasty i jak już będę zmieniał to od razu całe koła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...