szpynior Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Znalazłem dziś takiego DT Swissa http://allegro.pl/dt-swiss-xmm-100-29-twin-shot-alu-1-1-8-i4587471167.html Fakt cena za granicą dużo wyższa, pytanie czy wart swojej ceny ? Czy wziąć po prostu RST Firsta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 I kto Ci to będzie serwisował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpynior Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 A sądziłem iż http://www.rowerymerida.pl/akcesoria/produkt412/dt-swiss-service-center.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Nie no spoko bo przynajmniej wiesz co Cię ewentualnie czeka. Na pewno też będziesz oryginalny i na pewno jest lepszy od Firsta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpynior Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Nie no spoko bo przynajmniej wiesz co Cię ewentualnie czeka. Na pewno też będziesz oryginalny i na pewno jest lepszy od Firsta. Czyżbym wyczuwał nutkę ironii ? A tak na poważnie to spojrzałem na cenę gdyż fakt jak na ten model wypada dość dobrze, lecz jak w porównaniu z amorkami w podobnej cenie jak Reba http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-reba-rl-solo-air-100-mm-29er-i4596116619.html. Jako baza modyfikacji idzie B3 2014 - http://www.forumrowerowe.org/topic/170048-rower-kross-level-b3/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Dlaczego ironii?? Zdajesz sobie sprawę z tego, że amorków tej firmy nie ma u nas za wiele. Powodem jest właśnie serwis, którego nie da się zrobić w domu i jego koszta. Oryginalność?? No oczywiście bo nie kolejna Reba czy Fox . Co do samej Reby to już by powieść napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Powodem jest właśnie serwis, którego nie da się zrobić w domu Dlaczego nie da się zrobić w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpynior Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Jeśli chodzi o serwis - to i tak nie będę go serwisował sam. Rower oddaję regularnie do serwisu u siebie w mieście gdyż mi tak wygodniej i nie mam smykałki do rzeczy technicznych tylko informatycznych, Obecnie chcę zakupić dobry amor gdyż na następny sezon chciałbym polatać w maratonach ( złapałem zajawkę). Teraz przygotowuję się do Skandii w Kwidzynie. Lecz główne pytanie brzmi czy to faktycznie dobry amor w tej cenie ?Czy w tej cenie zakupić inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Wideł na pewno zacny a przede wszystkim sztywny bo z tego słyną wypusty DT. Jak bym brał i specjalnie się nie zastanawiał. Czemu serwis nie w domu?? A jakoś tak skojarzyłem z dwoma znajomymi co bynajmniej nie mają lewych rąk wysyłali do Obornik. Nie wnikałem specjalnie w szczegóły więc może jestem w błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpynior Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Wysłałem kilka pytań do sprzedającego. Jak otrzymam info co do faktycznej zawartości i serwisu to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Ja rozbierałem mojego exc. Na yt są manuale serwisowe autorstwa dt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpynior Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 No to krótko - warto w tej cenie brać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Widelce dt były - gdy ja taki kupowałem - dosyć narowiste. Wrażliwe na spadki temperatur, nawet w niewielkim stosunkowo stopniu. Chorowały na słabą pracę uszczelek i wiele z nich nie było specjalnie czułych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpynior Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Szkoda iż tak mało popularne. Byłoby więcej opinii. Twin shot ciekawy patent. Tak jak pisałem czekam na kilka informacji na temat serwisu i kosztów. Jeśli będą akceptowalne raczej dokonam zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Września 2014 XMMa w wersji TS nie można serwisować w domu, może nie tyle amorka co samego tłumika- powodem jest dodatkowa mała komora powietrzna w tłumiki odpowiadająca za funkcje twin Shot. Jeździłem na wersjach Single Shot i Twin Shot i działanie pozostawia wiele do życzenia. Amorki były tępe, słabo tłumiły małe i średnie nierówności , mają zbyt dużą progresję. Są wrażliwe na zimno. Niektórzy to nazywają sportową charakterystyką, ale dla mnie po prostu kiepsko działają . Zajrzyj do działu Testy, tam jest kilka informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpynior Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 (edytowane) Zatem w co warto zainwestować 1,5 tys ? Edytowane 14 Września 2014 przez szpynior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Tylko i wyłącznie Manitou Tower Pro. Sam mam DT, żeby pracował tak jak powinien musiałbym go co 2 miesiące wysyłać na serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpynior Napisano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2014 A co powiecie na Manitou Marvell Expert ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 (edytowane) Tylko i wyłącznie Manitou Tower Pro. Sam mam DT, żeby pracował tak jak powinien musiałbym go co 2 miesiące wysyłać na serwis. Potwierdzam, to już mój 3'ci Maniek po R7 i Minute (wersja 100mm,15ka) i to są naprawdę niedocenaine sztućce a można na promocjach w dobrych cenach dostać. Są precyzyjnie zrobione i co ważne trwałe i nie wymagają częstych serwisów, który normalnie można w domu zrobić. Przy zaleceniu 200h to mój rower nic tylko by w serwisie stał albo bym słał paczki tam i wewte. Uwaga na odwrotny gwint tłumika od dołu bo już sobie jeden załatwiłęm ;-) W CRC też sporo części mają. Edytowane 18 Września 2014 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 (edytowane) Zalecane serwisy dotyczą określonej eksploatacji i warunków a nikt mi tu nie powie, że spędza z pół tys godzin w terenie żeby wysłanie raz na sezon był problemem. No chyba, że jest się zawodnikiem tylko co mnie wtedy to interesuje. Przy takim podejściu to faktycznie tylko coś z Manitaczy bo niby co innego?? Edytowane 18 Września 2014 przez beskid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 tam w tym manualu DT pisali o 200h i do tego się odnosiłem - wg mnie przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2014 200 h dla tłumika SS lub TS nie jest przesadą- luźno licząc to przegląd raz w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpynior Napisano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2014 A więc czytając Wasze posty i bazując na testach, opiniach i innych wpisach nówka Tower Pro już jedzie do mnie Zastanawiam się czy jeszcze dokupić manetkę lecz wyjdzie podczas testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bolunio Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Skoro już jedzie to tylko czekać na opis wrażeń po testach ale tak z ciekawości czy wczesniej wspomniana Reba jakoś mocno odbiega od tego Towera ?? I czy nie jest sprawniejsza ? bo tu na forum zacnie oceniany wideł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Dt poprawia te amortyzatory z roku na rok, doświadczyłem tego na przykładzie uszczelek kurzowych i tłumika. To o czym piszą przedmówcy to nie do końca te same amortyzatory co obecnie sprzedawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi