Skocz do zawartości

[do 1200] pierwszy rower crossowy

mathi333

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.Od jakiegos czasu rozgladam sie za jakims rowerem. Tego lata jezdzilem rowerem wuja kross crow meadow i bardzo bylem zadowolony, stad tez moje zainteresowanie rowerem crossowym. Wiekszosc tras to drogi asfatowe ale zdarzaja sie tez uliczki boczne czy lesne wiec wydaje mi sie ze cross nie jest zlym rozwiazaniem aczykolwiek nie znam sie wiec jesli sie myle prosze o poprawienie. Na pierwszy zakup chce przeznaczyc max 1200zl.Poczytalem troche i na pierwszy rower sporo ludzi poleca ktores z tych nizej wymienionych:

Spartacus Cross 3.0

Lazaro integral v3

Kross evado 1.0

Kands maestro

co sadzicie o tych roweruch?? dodam ze mam 182cm i okolo 100kg wiec rama pewnie 21'' bedzie dobra?

Czekam na jakies podpowiedzi porady.  Z gory dziekuje i pozdrawiam

Napisano

Jeśli chodzi o maestro to 21" niekoniecznie - mam 176 i raczej długie nogi  , mam go w rozmiarze 19"  i  zdecydowanie nie widzę sie na większym ...

Napisano

Evado zdecydowanie nie, jeśli chodzi o pozostałe to różnice są minimalne. Najlepszy będzie Kands, ale ciężko mi uwierzyć, że dostaniesz go za 1200 zł.

Co do rozmiaru ramy, to ja mam 182 cm wzrostu i Maestro 21" był zdecydowanie za duży. Kupiłem 19".

Napisano

Dobra to rozmiar ramy 21''. Mysle ze bedzie dobra bo w tym krossie meadowie tez jest duza bo wuj ma ponad 190cm to nie sadze zeby rama byla mniejsza niz 21''. A jezdzilo mi sie wygodnie. Teraz jeszcze ktory z wymienionych rowerkow bylby najlepszy?? Kolega pisal wczesniej ze ten Kands bedzie najlepszy tylko ze ja znalazlem z roku 2013 bo z 2014 sa drozsze po 1400 a niestety przekracza to moj budzet, czy sa jakies wieksze roznice miedze tymi modelami z 2013 a 2014??? Jeszcze ciekawi mnie wasza opinia o spartacusie 3.0 i lazaro integralu v3?? Chyba ze macie jeszcze jakies swoje propozycje z checia rozwaze.

Napisano

Na szybko - przednia przerzutka w 2014 jest pod kasetę 9 rzędową (niektórzy mają ciut problemów z regulacją ), niższej grupy manetki, szersza o 6 cm kierownica alu 31,2  (w 2013 stalowa 600 x 25,4) , mostek na 4 śruby versus 2 śruby, inne siodło, sztyca, chwyty, v-brake'i, podpórka.

Temat "Kands maestro test etapowany" jest kopalnią odnośnej wiedzy   :)

Napisano

Ok to o kandsie sobie poczytam. A o pozostalych cos wiecej bys mi powiedzial?? interesuje mnie ten spartacus cross 3.0 i integral v3 wygladaja ciekawie tylko nie wiem jak sprzetowo czy watro sie nimi interesowac czy skupic sie na tym maestro??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...