Rocco26l Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Witam. Posiadam Gianta OCR3 w którego trochę doinwestowałem. Waga to 9,8 kg nowe koła nowe oponki i hamulce obniżyłem kierownice. Chciałbym jeszcze trochę do niego dołożyć żeby się lżej pedałowało. Proszę o poradę co jeszcze warto wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Żeby się lżej pedałowało? Zluzować zbyt mocno skontrowane łożyska piast. Posmarować łańcuch. Ustawić hamulce by klocki nie ocierały o obręcze. Napompować opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocco26l Napisano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2014 To wszystko co napisałeś to jest u mnie na porządku dziennym. Chodzi mi bardziej o to czy wymiana łożysk w kołach suportu czy kasety lub prowadnicy daje jakieś odczuwalne efekty. Jeśli daje to co polecacie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.