gustavomota Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Witam dzisiaj podczas przejeżdżki zauważyłem dziwne pękniecie lakieru na górnej rurze ramy dość blisko główki w moim Jamisie Dragon, oglądałem rame w innych miejscach i jest okej .Niemniej jednak martwi mnie owo pękniecie i w związku z tym mam pytanie czy może to być złamanie ramy dyskwalifikujące ją z używania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Sporo widziałem ale nie tak pękającej rury i to w tym miejscu w dodatku z tak mocnego materiału. Obserwuj co się będzie robić dalej ale obstawiam tylko lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ska Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Trzeba zdrapać lakier i zobaczyć co jest pd spodem, cr-mo raczej rzadko pekają tym bardziej w takim miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Bardziej wygląda to na wadę powłoki lakierniczej. Cro-Mo raczej nie pękają, a jeśli już to raczej są bardziej podatne na to miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustavomota Napisano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2014 dodam ,że jakiś czas temu zaliczyłem konkretną glebę ,ale cała reszta roweru tzn amortyzator ,klamki ,manetki - totalnie wszystko okej ,dlatego też ostatnią rzeczą jaką bym podejrzewał o uszkodzenie była stalowa rama . Wiem,że Jamis ma dożywotnią gwarancje na ramę, więc może coś w tym kierunku pomyśleć ? Dzięki za pomysły! pożyjemy - zobaczymy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Też jestem zdania, że to raczej lakier. Ale i tak wypada zareklamować. Lakier nie powinien tak odłazić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.