Skocz do zawartości

[rama] xtc advanced 27.5 3 modyfikacja na 142/12

tomi85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

tak jak w temacie.. Kupiłem nowe kółka z tym, że tył zmieniłem na 142/12 który nie chce mi wejść do ramy. ;/

Na stronce producenta podobno jest kompatybilne z 142/12 lecz nie mam zielonego pojęcia jak tego dokonać... ;/

pomoże ktoś ?

Napisano

No tak na 100% ci nie powiem, musisz zdjąć i zobaczyć czy ten sam kształt ale raczej powinno pasować.

Co do tego czy dostałeś czy nie to na stronie Gianta wyraznie pisze że haki X12 nie są dostarczane ani z ramą ani z rowerem. Swoją drogą to dziwna polityka firmy.

Napisano

Haki dodają przy zakupie samej ramy, a nie całego roweru , tak można wywnioskować z postu powyżej, i to jest logiczne ...

Napisano

to już wiemy kolego ;) teraz tylko zostaje nam czekanie do poniedziałku aż otworzą sklep w którym kupowałem rower i dowiedzieć się czy mają może komplet haków pod QR 12 a jak nie to zamówienie z stronki którą wyżej podałem i czekanie na przesyłkę...

Napisano

Nooo, mogłeś przewidzieć wcześniej, że koło 142 nie wejdzie do standardowych haków :whistling: , mogłeś też wcześniej sprawdzić, że takich nie masz i je zamówić, więc pretensje miej do siebie ...

Napisano

no teoretycznie tak, lecz przy zakupie zapewniali mnie, że posiadam wszystkie niezbędne akcesoria do takiej modyfikacji... jednakże masz tu rację...

Rada na przyszłość - nie ufaj sprzedawcom :P hehehe

Napisano

Idź do "fachowca" i zapytaj czy da się przegwintować tą część haka w którą wkręca się zacisk.

Lub odeślij zacisk - do czego masz prawo, i szukaj orginału.

Napisano

no wlasnie to jest podobno oryginał.. dzwoniłem tak i dostałem informację, że giant może mieć inne gwinty ... jest takie coś wogóle ?

Napisano

Haki to orginał i ośka to orginał, ale nie jest napisane, że mają taki sam skok gwintu, DT robi sobie a Giant sobie ...dwa różne orginały ... a nie wysłali ci ośki 10 mm ?

Napisano

no właśnie nie... i co mam teraz zrobić ? bo ja już sam nie wiem... ;/ szukałem na necie jakiś zacisków 142/12 pod gianta ale nie ma ... nei wiem juz sam.. co do haków to tylko jeden znalezłem... ;/

Napisano

Możesz dostać sraczki z nerwów  :whistling: , lub jak pisałem, iść do jakiegoś "fachowca obróbki skrawaniem" i spytać czy da się te gwinty dopasować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...