mastachaz Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Witaminteresuje mnie pomoc w dobraniu w miare dobrych i tanich tarcza 203mmmyslalem nad zakupem Shimano XT RT76 lub tańsze Shimano SLX-Zee-Deore RT66moje które mam obecnie są tarczami nie oryginalnymi stad po tygodniu jazdy zaczęły wręcz dzwonićjeżeli nie Shimano to jakie polecacie ?i jeszcze pytanie czy wymiana na 180mm nie będzie lepszym - cichszym rozwiązaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Zacznijmy od końca. Jaki rower, widelec i zastosowanie? Oraz w jakim rozmiarze masz te dzwoniące tarcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2014 okTarcze teraz to 203mm ( http://www.ebay.co.uk/itm/High-Quality-Staniless-Steel-Disc-Brake-Rotors-160mm-180mm-203mm-incl-bolts-/261296300040?pt=UK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR&var=&hash=item3cd6792008)Hamulce Hudrauliczne Tektro DracoLeader Fox DragstarDrop Off 2 2004r.Do wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yotomeczek Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Ja mam z przodu Cloud Perform DB-05 203mm i sobie chwalę. Są dosyć lekkie, w niezłej cenie i dobrze hamują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2014 w UK nic takiego od ręki nie dostanę , wyglądają ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Superstar robi identyczne tarcze jak w.w cloud , są bardzo okej . RT76 / RT86 także są nie gorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Czyli co warto brac?pytam poniewaz ja się nie znam , nie mam kogo zapytaća i niechce znów wydaćost tarcze dzwonią jak dzwonki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Na dzwonienie tarcz duży wpływ ma sztywność widelca. Jesteś pewien że po 10 latach nie masz luzów na tym foxie? Bo jak tak to jedyne tarcze jakie pomogą to mniejsze. Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 ni jestem pewny ale nie dzwoni to od początku tylko od jakiegoś czasu i jadąc po ulicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Na dzwonienie tarcz duży wpływ ma sztywność widelca. Jesteś pewien że po 10 latach nie masz luzów na tym foxie? Bo jak tak to jedyne tarcze jakie pomogą to mniejsze. Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty! Twoja teoria nie ma prawa bytu . Nawet gdyby ten widelec miał luzy jak stąd do alcatraz to nie miałoby to wpływu na dzwonienie tarczy . do autora - próbowałeś ustawić zacisk albo rozgiąć blaszkę trzymającą klocki ? Jeżeli nie to zrób to . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 do autora - próbowałeś ustawić zacisk albo rozgiąć blaszkę trzymającą klocki ? Jeżeli nie to zrób to . tak , problem jest taki ze tarcze są jakiejś slabej jakosci i są dość miekie porównywałem je z 180mm Promax lub tektro i są mniej wiecej o 1/3 mieksze wiem ze są wieksze ale są bardzo miękkiedodam jeszcze ze dzwonią od startu ,i nie dzwonią cały czas , glownie na skrętach ale i na prostej drodze takze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 W takim razie kup te RT76 i przestaniesz mieć z tym problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 ok Panowie chcialem się upewnić ze ok. 250 złoty nie wydam na darmo ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JGR Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Ja od siebie polecam HS1 Avida. Mam je z hamplami Tektro i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.