pavvelll Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 Chąc poprawić areodynamike zastanawiam sie nad montażem krótkich rogów na środku kierownicy (nie chce lemondki jest za duża). Czy ktos z Was testował taki układ?
alagor96 Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 Myślę, że coś takiego słabo się będzie sprawdzać. Nie będzie możliwośći położenia się na kierownicy, a składanie się w ten sposób będzie raczej niewygodne.
pavvelll Napisano 13 Września 2014 Autor Napisano 13 Września 2014 Przy dłuzszych płaskich odcinkach łapie kierownice na środku i lepiej mi się jedzie z tąd pomysł na proste rogi na środku.
rzezniol Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 Chcesz polepszyć aerodynamikę musisz zmniejszyć powierzchnie ... Najwięcej zyskujesz pochylając się ... Rogi na środku tylko w nieznacznym stopniu pomogą, bo będziesz jedyne odrobinę węższy . Dla mnie nietrafiony pomysł. Pozdro
pavvelll Napisano 14 Września 2014 Autor Napisano 14 Września 2014 http://cdn.mos.bikeradar.com/images/bikes-and-gear/bikes/road/CYP208.bs_bike1.trekdtl_prev-700-80.jpg To by było idealne, czy można taką aluminiową gdzieś dostać?
topol Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Zmniejszysz troche opory powietrza.jak to już opisałeś: Przy dłuzszych płaskich odcinkach łapie kierownice na środku i lepiej mi się jedzie z tąd pomysł na proste rogi na środku. ... wiec jesli znajdziesz rogi o średnicy montażu identycznej co średnica kiery przy mostu,zakładaj.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.