Mentos Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 Czy znacie może takie przewody które można by zamontować tak by zaraz za klamkomanetką wychodziły pod kątem prostym ?. XTR/XT nie pasuje - jest ucho i śruba z otworem ale ma gwint 6 a w LX jest 8. Musiałyby być zapewne jakieś specjalne linki z innym/większym uchem i śrubą (tą z kanalikiem) M8.
Jarod Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 Ja sie podlaczam do posta bo kurde strasznie manetki z linkami szerokie. Na kierownicy 56cm mam troche za szeroko ustawione i nic nie moge z tym zrobic
johny89 Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 Ja tez mam kierownice 56cm i mysle o kupnie 58cm bo 56 jest za waska. Z klamkomanetkami Dual Contro strasznie ciasno i nie za fajnie to wyglada :029:
Mentos Napisano 10 Lipca 2006 Autor Napisano 10 Lipca 2006 Ja mam kierę 710 i może u mnie układ klamkomanetek wygląda jak nabardziej normalnie, ale przez gięcie kierownicy też końce przewodów wychodzą zaraz przy niej. W sumie nie przeszkadza to wogóle, ale zwłaszcza przy lewej manetce pionowy przebieg przewodu do zacisku byłby bardziej naturalny. A swoją drogą to sorry ale trochę mi się chce śmiać jak słyszę o kierownicach 56/58. Jakby mnie ktoś przez jakąś wyrzymaczkę chciał przecisnąć. Jeżdzę też na drugim rowerku który ma 620 kierę i czuję się dziwnie zsiadając z tego 710. Przecież tak wąskie kierownice są strasznie niewygodne, no może dla kobiet które wiadomo są gruszki i mają węższy rozstaw ramion. Załóżcie sobie lekko giętą 620/640 i w sumie to w najtańszy sposób rozwiąże wasz problem.
johny89 Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Bede zmienial kierownice i zastanawialem sie nad gieta ale kompletnie nie wiem jaka. na razie mam w planach Boplight team XL. Giete sa ciezsze i nie wiem jakby mi sie na niej jezdzilo.
Mentos Napisano 10 Lipca 2006 Autor Napisano 10 Lipca 2006 No chyba żartujesz. W jaki sposób gięta kierownica i jej większa waga rzędu 50-100g ma się na jeździe odbić To nie koła. Poza tym odczujesz same pozytywy, wygodniej, bezpieczniej, większa kontrola nad rowerem, większa precyzja itp. Bajki typu, że łatwiej zawadzić włóż właśnie między bajki bo po 2 centy na stronę to nic a na pewno nie lawirujesz między drzewami z taką dokładnością. BopLight - dobry wybór wg mnie bo cena/jakość/waga na wysokim poziomie. pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.