Skocz do zawartości

[klamkomanetki hydrauliczne] - LX Dual Control przewody kątowe

Mentos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy znacie może takie przewody które można by zamontować tak by zaraz za klamkomanetką wychodziły pod kątem prostym ?. XTR/XT nie pasuje - jest ucho i śruba z otworem ale ma gwint 6 a w LX jest 8. Musiałyby być zapewne jakieś specjalne linki z innym/większym uchem i śrubą (tą z kanalikiem) M8.

Napisano

Ja sie podlaczam do posta bo kurde strasznie manetki z linkami szerokie. Na kierownicy 56cm mam troche za szeroko ustawione i nic nie moge z tym zrobic

Napisano

Ja tez mam kierownice 56cm i mysle o kupnie 58cm bo 56 jest za waska. Z klamkomanetkami Dual Contro strasznie ciasno i nie za fajnie to wyglada :029:

Napisano

Ja mam kierę 710 i może u mnie układ klamkomanetek wygląda jak nabardziej normalnie, ale przez gięcie kierownicy też końce przewodów wychodzą zaraz przy niej. W sumie nie przeszkadza to wogóle, ale zwłaszcza przy lewej manetce pionowy przebieg przewodu do zacisku byłby bardziej naturalny. A swoją drogą to sorry ale trochę mi się chce śmiać jak słyszę o kierownicach 56/58. Jakby mnie ktoś przez jakąś wyrzymaczkę chciał przecisnąć. Jeżdzę też na drugim rowerku który ma 620 kierę i czuję się dziwnie zsiadając z tego 710. Przecież tak wąskie kierownice są strasznie niewygodne, no może dla kobiet które wiadomo są gruszki i mają węższy rozstaw ramion. Załóżcie sobie lekko giętą 620/640 i w sumie to w najtańszy sposób rozwiąże wasz problem.

Napisano

Bede zmienial kierownice i zastanawialem sie nad gieta ale kompletnie nie wiem jaka. na razie mam w planach Boplight team XL. Giete sa ciezsze i nie wiem jakby mi sie na niej jezdzilo.

Napisano

No chyba żartujesz. W jaki sposób gięta kierownica i jej większa waga rzędu 50-100g ma się na jeździe odbić :( To nie koła. Poza tym odczujesz same pozytywy, wygodniej, bezpieczniej, większa kontrola nad rowerem, większa precyzja itp. Bajki typu, że łatwiej zawadzić włóż właśnie między bajki bo po 2 centy na stronę to nic a na pewno nie lawirujesz między drzewami z taką dokładnością. BopLight - dobry wybór wg mnie bo cena/jakość/waga na wysokim poziomie.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...