Killaz Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Witam,Rozważam kupno któregoś z tych dwóch 29erów:Silverback Sola 4: http://allegro.pl/rower-29er-silverback-sola-4-deore-kross-wyprzedaz-i4583029154.htmlShockblaze R5: http://shockblaze.pl/r5-29Na R5 jeździłem i odczucia jak najbardziej pozytywne, ale ciężko, żeby były inne, kiedy stary rower był w kiepskim stanie. Na dobrą sprawę byłem zdecydowany na R5, ale martwiła mnie kwestia amortyzatora - XCM. W Soli 4 występuje powietrzny XCR, tak więc tu pytanie - czy różnica pomiędzy obydwoma amortyzatorami jest odczuwalna? Niestety, mój budżet zamyka się w 1900-2000 zł, a szkoda, bo pewnie byłbym zdecydował się na Solę 3 z Raidonem, chociaż czytając wątek o XCR Air wywnioskowałem, że wielkiego kontrastu pomiędzy tymi dwoma nie ma. Tak więc, co wy moglibyście mi polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Zawsze jeśli w tym samym budżecie miał bym do wybory powietrze/sprężyna wybiorę to pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatality Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Też mam na oku ten rower. Czy jest w Soli 4 możliwość zamontowania błotnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killaz Napisano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Powiedzcie mi tylko jedno, Sola 4 18" ma przekrok 75-76 cm, zaś ja mam dł. wew. nogi 78-79 cm - nie będzie za duża? Tym bardziej, że sprzedający chyba mierzył ten przekrok przy końcu górnej rury, przy siodełku. Na zdjęciach też rzuciło mi się w oczy, że np. R5 ma większy spad górnej ramy + dostępny rozmiar 17", zaś Sola nie dość, że jest bardziej pozioma, to i najmniejszy rozmiar to 18".Mam 177-178 cm wzrostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seluch Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 przy 177cm 18" będzie ok dla Ciebie - musisz pamiętać, że w 29" zawsze główka jest wyżej przez co top tube jest również wyżej - niestety tak już jest przy większym kole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi