Skocz do zawartości

[zapięcie] Co myślicie o tym wynalazku? Co wybrać?

huehue

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli linka, to tylko renomowanego producenta. A do tego jeszcze elektronika. Nie ma sensu. Dołóż i kup coś markowego z w okolicach 100-120 PLN.

Napisano

Myślę, że bardziej chodzi o to, żeby złodziej się speszył i zrezygnował. Raczej nie będzie kradł czegoś co głośno wyje. Pomysł dobry, ale myślę, że to jest zwyczajnie słabo zaprojektowane i wyprodukowane.

Napisano

HAHA widzialem to zapiecie ostatnio u mnie pod praca.

Podjezdzam, przypinam moj rower dwoma zapieciami (kryptonite new york, abus bordo granit x plus) a tu cos zaczyna wyc!

Po okolo pol minucie zajarzylem ze to zapiecie w rowerze obok.Bawilem sie tak okolo 10 min, tzn wlaczalem alarm specjalnie i nikt sie nie zainteresowal,nikt nie podszedl.

przeciecie tego zajelo by okolo 10 sekund....nie polecam

Napisano

Kiedys mialem" drogiego" 29era do pracy i strasznie kradli tam rowery to kupilem 2 dla pewnosci.Teraz jezdze hybryda z blotnikami i dalej przypinam dwoma:)

Napisano

Szkoda nawet złotówki na taki badziew. Linkę przecina się w sekundy a to że potem przy stojaku zapięcie będzie sobie wyło nikomu już nie pomoże. Do te kwoty dołóż nieco złotówek i kup dobrego u-locka. 

Napisano

Dla mnie takie minimum to Kryptonite Evo Series 4 czyli okolice 170 złotych. 

Osobiście używam tańszego Mini ale jest gdzieś fotka na forum że padło pod dużymi nożycami. 

Onguard jest ponoć tańszy ale nie znam tej marki. 

Napisano

Rowerzyście ciężko powiedzieć które zabezpieczenie jest dobre, bo On tylko zapina i traci rower jeśli znajdzie się odpowiedni specjalista. Odpowiedź na to pytanie najłatwiej znaleźć na jakimś forum dla złodzieji ;)

Napisano

a jaki łańcuch wybrać ewentualnie u lock do powiedzmy 200 zł, potrzebuje tym zapinać przeważnie dwa rowery i nie wiem czy u lockiem je zepne bo przeważnie z żoną jeżdże.

Napisano

Żeby spiąć dwa rowery i swobodnie przypiąć do bliżej nieokreślonej konstrukcji potrzebujesz łańcucha 150cm. Kryptonite Keeper 1015 mieści się w budżecie, ale masa jest wymierna...

Napisano

masa mi nie przeszkadza akurat, a może jest jakiś lepszy ciut łańcuch od tego modelu kryptonite bo widzę że jego słabym punktem jest kłodka ze zwykłym zamkiem pinowym którą wytrychem otwiera się w 5 sekund.

Napisano

jakiś konkretny model możesz podać bo w sumie może warto dołożyć jak zapięcie ma pilnować dwóch rowerów to mogę zainwestować wiecej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...