Robert1968 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 http://www.sgbicycleshop.com/ Hej Słyszał ktoś o tym sklepie? Ceny bardzo niskie a sprzęt markowy pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Cannondale F29 CARBON 2 na Polskie 10 000 zł a u nas ten sam za 18 000 no nawet, ale czy jest przesyłka do Polandii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 szukam teraz rowerów enduro dla siebie i żony i jak patrze na ceny na tej stronie to przecieram oczy ze zdumienia... chyba zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe. Z tego co się zorientowałem to do Polski też wysyłają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukeps Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 A co z cłem? Z tego co sie orientuję to wiele osób chcąc zakupić coś ze sklepu tego typu (spoza Europy) musiało zapłacić spore pieniądze za opłaty celno skarbowe.Jak to jest w tym temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 dochodzi cło + vat pytanie jaka jest stawka celna na sprowadzane rowery z Singapuru. Jeśli jest taka jak przy imporcie z Chin to nie warto nawet się interesować tym tematem. Najlepiej byłoby zapytać w jakimś UC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Z tego co przczytałem to może nawet wynosić 50% wartości towaru [emoji32] trochę to nie realne ale, skoro kosztuje w polsce zakaładamy 18 tysi to cena roweru + cło + marża = 18 tysiecy, wiec jedynie ktoś zaoszczędzi 3 tysiące lub mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Przede wszystkim zadałbym sobie pytanie, czy zamówiony rower w ogóle zostanie wysłany. Jakiś czas temu był wysyp pseudosklepów z Indonezji i Malezji, być może teraz przerzucili się na inne kraje. Jak mówią, chytry dwa razy traci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Odpuść takie czary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Jeśli chcesz zasponsorować jakiegoś Skośnookiego swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi - super szansa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Cło i vat Cię zje ! Do tego dolicz nerwy z tym związane i masz gwarantowaną siwiznę na głowie Mi na kilkanaście paczek z drobnicą z Chin otworzyli tylko jedną. Była opieczętowana i ponownie zaklejona. Z tego co słyszałem a nie wiem na ile to jest prawdą, to otwierają większość dużych paczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Problemem nie jest cło i podatki tylko fikcyjność tego sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 No tak, jakoś podejrzanie za dużo modeli mają rowerów praktycznie z całego świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 To nie pierwsza i nie ostatnia taka "promocja". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Mam dobrego przyjaciela w Singapurze... Może on mógłby to jakoś sprawdzić ? W końcu to nie jest duży kraj ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbikeer Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Ludzie to jest oszustwo!!! Takich stron jest 1000 w internecie! Nie wierzcie w bajki, że w Azji można kupić rower taniej o 50%. No chyba, że na podrobionej ramie, np.: http://allegro.pl/rama-look-carbon-e-post-986-rozmiar-m-komplet-i4590878194.html Dziwne, że gościu ma zarejestrowaną firmę i sprzedaje "legalnie" podróby. Już dawno za to powinien siedzieć w pace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbapapa11 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 I tak dobr dobrze bo wyraźnie piszę że są to repliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triper Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Hehe "rama o wadze trochę ponad kilograma". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemarSportPL Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Jeżeli pisze że są to repliki to wiesz co kupujesz oraz czego spodziewać się jeżeli chodzi o ich jakość. Ja osobiscie wolę wybrać dobry i sprawdzony sklep któy udziela mi gwarancji niż bawić się w coś taniego z anonimowego źródła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Czyli kupisz sobie rower replikę jak piłkę do nogi którą możesz jedynie położyć fajnie na półce a rower powiesić na ścianie za 15k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triper Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Określenie replika w tym wypadku to czyste zło, replika co do zasady jest falsyfikatem z tą różnicą że się tego nie ukrywa. Czym jest falsyfikat każdy czuje, poza oględnymi cechami wizualnymi, a i te bywają niedostateczne, nie ma to nic wspólnego z oryginałem. Wyrzucony pieniądz, chyba że ktoś chce zadać szyku pod sklepem jadąc po bułki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbikeer Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Jeżeli pisze że są to repliki to wiesz co kupujesz oraz czego spodziewać się jeżeli chodzi o ich jakość. Ja osobiscie wolę wybrać dobry i sprawdzony sklep któy udziela mi gwarancji niż bawić się w coś taniego z anonimowego źródła. To są podróby człowieku !!! a nie żadne repliki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triper Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 mtbikeer, spokojnie, znasz w ogóle definicję repliki ? To się z nią zapoznaj najpierw a potem stawiaj wykrzykniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Jak to niewiele trzeba, by uspokoić własne sumienie. Wystarczy nazwać podróbkę repliką i problem z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triper Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Dokładnie, gość ma podkład. W razie czego ostrzegał że to replika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Tyle, że to powyżej to sarkazm. Rozumiem replikę zegarka - wykonaną czy to przez producenta, czy na licencji, rozumiem popularne ostatnio reedycje butów biegowych z lat 80, ale jeśli ktoś zamawia u Chińczyka kontener podrobionych ram i sprzedaje je ubierając wszystko w ładne słówka nadal jest zwykłym oszustem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.