Skocz do zawartości

[klucz do kaset] zagwozdka

Grzeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Od około 3 lat posiadam taki oto tradycyjny i zwykły klucz do kaset (foto niżej). Zawsze gdy demontowałem kasetę, to musiałem demontować wnętrze piasty, w sumie nie było dla mnie w tym nic strasznego, chociaż to mocno uciążliwe. Dopiero ostatnio olśniło mnie, bo zobaczyłem, ze na jakimś filmie o zdejmowaniu kaset, że klucz powinien podejść bez żadnych dodatkowych zabaw. Co zatem powinienem kupić aby tak było?big_Klucz-do-kaset-Shimano-FR-5.jpg?upda

Napisano

Masz trefny klucz ze zbyt grubymi ściankami i dlatego nie mieści się między ośką a pierścieniem. Kiedyś miałem styczność z taką sytuacją. Kup odpowiedni klucz i po problemie.

Napisano

Często zdarza się źle poskładana ośka, tzn że gdzieś tam miedzy konusem a nakrętka jest jeczcze podkładka o średnicy troszke większej niż średnica nakrętki i jest w takim właśnie miejscu że nie pozwala kluczowi dostać sie w odpowiednie miejsce... stawiam na to bo spotkałem się już wiele razy a klucz raczej jest ok

Napisano

Masz trefny klucz ze zbyt grubymi ściankami i dlatego nie mieści się między ośką a pierścieniem. Kiedyś miałem styczność z taką sytuacją. Kup odpowiedni klucz i po problemie.

Tak jak wyżej Kolega pisze plus ewentualnie - jaką średnicę otworu masz w kluczu z drugiej strony - może tam jest zbyt mała.

Napisano

Sytuacja powtarza sie nawet ostatnio, czyli po zmianie kół na nowe z piastami NOvatec na łożyskach maszynowych,których jeszcze nie rozkręcałem.Czyli to chyba jednak wina klucza.Pomierzę suwmiarką klucz i miejsce gdzie ma wejść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...