Grzeniu Napisano 12 Września 2014 Napisano 12 Września 2014 Witam. Od około 3 lat posiadam taki oto tradycyjny i zwykły klucz do kaset (foto niżej). Zawsze gdy demontowałem kasetę, to musiałem demontować wnętrze piasty, w sumie nie było dla mnie w tym nic strasznego, chociaż to mocno uciążliwe. Dopiero ostatnio olśniło mnie, bo zobaczyłem, ze na jakimś filmie o zdejmowaniu kaset, że klucz powinien podejść bez żadnych dodatkowych zabaw. Co zatem powinienem kupić aby tak było?
martinw Napisano 12 Września 2014 Napisano 12 Września 2014 Masz trefny klucz ze zbyt grubymi ściankami i dlatego nie mieści się między ośką a pierścieniem. Kiedyś miałem styczność z taką sytuacją. Kup odpowiedni klucz i po problemie.
kinder85 Napisano 12 Września 2014 Napisano 12 Września 2014 Często zdarza się źle poskładana ośka, tzn że gdzieś tam miedzy konusem a nakrętka jest jeczcze podkładka o średnicy troszke większej niż średnica nakrętki i jest w takim właśnie miejscu że nie pozwala kluczowi dostać sie w odpowiednie miejsce... stawiam na to bo spotkałem się już wiele razy a klucz raczej jest ok
BikoBiko Napisano 12 Września 2014 Napisano 12 Września 2014 Masz trefny klucz ze zbyt grubymi ściankami i dlatego nie mieści się między ośką a pierścieniem. Kiedyś miałem styczność z taką sytuacją. Kup odpowiedni klucz i po problemie. Tak jak wyżej Kolega pisze plus ewentualnie - jaką średnicę otworu masz w kluczu z drugiej strony - może tam jest zbyt mała.
Grzeniu Napisano 12 Września 2014 Autor Napisano 12 Września 2014 Sytuacja powtarza sie nawet ostatnio, czyli po zmianie kół na nowe z piastami NOvatec na łożyskach maszynowych,których jeszcze nie rozkręcałem.Czyli to chyba jednak wina klucza.Pomierzę suwmiarką klucz i miejsce gdzie ma wejść.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.