GoCarlo Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witam, wcześniejszą tarcze tylną sm-rt62 160mm okładzina ścierała dobrze, po zmianie na sm-rt67 również 160mm tarcza jest ścierana od 2mm od zewnątrz, czyli strata na głównym okręgu tarczy to 15% (nieużywana część tarczy). Czy tak zostawić? nie będzie powodować to zbytnio strat w hamowaniu i dalszym użytkowaniu? Czy szukać innego adaptera? (is-pm) Czy stosuje się jakieś podkładki między zacisk a adapter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnypszczelarz Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Można dać podkładki, można też zostawić tak jak jest. Mam tak samo, wypróbowałem obie opcje i nie widzę różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ska Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Jeśli klocek nie haczy o ramiona tarczy to podniesienie zacisku da jedynie kosmetyczny wygląd. Szukanie innego adaptera nic nie da. Czasami tak jest w zaciskach avid.formula i tarcz innych producentów. Ja w sumie myślałem nad podkładkami ale dałem sobie spokój (tarcza rt96 zacisk formula rx) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.