beskid Napisano 15 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Masz lepszą nogę ode mnie i jak dla mnie 36T to jest za miękko tym bardziej, że dużej różnicy w stosunku do rozpędzenia 650 nie ma. To oczywiście przy założeniu pozostania przy tym samym stopniowaniu korby. Co do hebli to masz sprawdzony set i ja bym go nie ruszał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbapapa11 Napisano 15 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Jeżeli masz kogoś kto te kola dobrze zaplecie to na wiggle.co.uk masz cresty po 56€. Do tego na przód piasta novateca albo jakas lekka chińska kolo 150zl. Z tylu dt 350 pod cl na allegro stoi po 300 i jakieś szprychy np. Dt competition albo cos lżejszego i wychodzi zestaw kolo 1600g w rozsądnej cenie. Albo jak chcesz trochę ciężej to na kupkolo mavici crossride są w przeliczeniu kolo 700zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Co do kół zgłoś się do daveo.pl POLECAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Witam, powoli przymierzam się do przejścia na większe koło. Całość ma bazować na ramie Accent Peak. Osprzęt będę chciał w miarę możliwości przełożyć ze starego roweru (Deore, SLX). Pozostają do zakupu koła i amor. Z amorem raczej wielkiego wyboru w moim budżecie nie ma (na całość chcę przeznaczyć ok. 3k zł) i jestem raczej za Epiconem. Pozostają koła, tutaj problem jest trochę większy, jest możliwość zakupu Crestów z Novatecami (ok. 1400g) za ok. 1300 zł, jednak wolałbym coś ciut cięższego (ok. 1600g) w mniejszym budżecie z piastami DT350. Ktoś ma na oku taki set? (najlepiej do 1k zł) Wolałbym raczej polskie sklepy. I jeszcze pytanko odnośnie hebli i napędu. Napęd pozostanie 3x9, pytanie tylko kaseta 11-34 czy 12-36? Nie jeździłem nigdy na większym kole (i choć masa kół będzie niższa o ok. 500 g, będzie mleko) i mam mętlik co wybrać? Jeżdżę po górach więc dobra kadencja wymagana. W przypadku hebli, z przodu zostawić tarczę 160 czy dać 180 (moja waga ok. 70 kg) ? Ja bym składał na Crestach i DT350 lub http://velo.pl/czesci/piasty/dartmoor/revolt-cassette do tego szprychy Sapim Laser lub CN 424 Aero i mosiężne nyple. Nowy Epicon wygląda całkiem dobrze. Raczej w tej cenie nic lepszego nie dostaniesz. Co do napędu do to 650b zalecają 40-32-22 i 11-34. 36 to raczej do 24 i 26 z przodu sie stosuje. W hamulcach będziesz prawdopodobnie musiał wymienić tylny przewód na dłuższy. Koszt przewodu i robocizny to jakieś 120zł. Kupiłbym nowe Deore M615. Przy twojej wadze zostawiłbym tarcze 160/160 Z tylu dt 350 pod cl na allegro stoi po 300 Tylko zauważ,że tanie 350-tki są pod oś 10 lub 5mm. Peak będzie prawdopodobnie pod oś 12mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.