askryptor Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Plakietki na alu wydrukują wam w praktycznie każdej drukarni cyfrowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Tak tyko trzeba jeszcze mieć projekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
askryptor Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Taki mogę zrobić zainteresowanym za browara (niewysiliłeś się zresztą, masz font zupełnie inny czepiam się). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Czepiasz się, to prawda. Zrób projekt za browara a sprzedawaj na allegro za dwa browce Gdybyś był chętny odmalować mi ramę za flaszkę, daj znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Ok, miałem na razie nic przy tej ramie nie robić, ale ona leży na szafie i "paczy" na mnie Kupiłem środek do chemicznego usunięcia lakieru, w kilku miejscach farba oparła się dzielnie działaniu specyfiku, ale pomogę sobie szczotką na wiertarce Całkiem przyzwoicie ta ramka wygląda jak na prawdopodobnie około 50 lat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 24 Września 2014 Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Te zdobienia na główce i "widle" są piękne Dają pole do popisu przy malunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Ok, miałem na razie nic przy tej ramie nie robić, ale ona leży na szafie i "paczy" na mnie Nie wiem jak Kolegę zmotywować, ale tu kilka osób naprawdę czeka na efekty prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Wszystko w swoim czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Ostatnio też wyhaczyłem na allegro Huragana, jeśli dobrze odczytałem numer seryjny, z roku '59. Nic nie pogięte, nigdzie rdzy nie ma (a i ciekawostka - mufę suportu ma gwintowaną na anglika, nie sądzę żeby tak w oryginale było). Kawał historii - w zimę coś zbuduję na nim Temat obserwuję poniekąd chcę podpatrzeć jak większy fachura się za to bierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stepchen Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Up@ numery seryjne na tych ramach nie mają kompletnie żadnego sensu, były po prostu tak nabijane. Z nr seryjnego nic nie da się dowiedzieć, chyba że masz dostęp do jakiś archiwów czy coś, o ile w ogóle istniały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 A to nie jest tak, że w numerze seryjnym "xx yyyyyy", "xx" jest rocznikiem produkcji? Przeczytałem taką informację gdzieś na jakimś forum pasjonatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stepchen Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Takie oznaczenia zaczeły się dużo później, jaguary i huragany miały zupełnie inne oznaczenie. Nie wiem czy przypadkiem sporty nie dostały jako pierwsze takiego oznaczenia, anyway na 100% takie oznaczenie mają mistrale, passaty i inne mieszczucho/turystyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Ok, dzięki za info. Ciekawe w takim razie jaką to ramę nabyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stepchen Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Na dokładne określenie daty raczej nie ma szans, 2 rzeczy których jesteśmy 100% pewni. Starsze, pierwsze ramy miały podwójne przelotki pod tylną przerzutkę (ogólnie przerzutkę na dwie linki) + z przodu blacha, a nie pegaz rometowski. Ogólnie to nawet z rozróżnieniem późniejszego huragana od jaguara są problemy, a co dopiero określenie dokładniejszej daty produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Hej, trochę moja wiedza na temat huragana i jaguara się poszerzyła, sporo przeglądałem tematów na forach Teraz inne pytanko - co sądzicie o szytkach Vittoria Rally ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Hmm naprawdę nikt nie jeździ na szytkach? Chyba postawię jednak na Tufo (S33), ale może do czasu zakupu ktoś się wypowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Lakier jeszcze będzie lekko spolerowany... CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Czerwone (no, lekko pomarańczowe) jeżdżą szybciej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Jest czerwony, małe przekłamanie kolorów na zdjęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 7 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Jest czerwony, małe przekłamanie kolorów na zdjęciu Pomaluj chromową mufki i koronę widelca - będzie cudnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Nie ma mowy Chromowa farba to podobno badziew i odpada zaraz po nałożeniu, poza tym chromowane mufki miały jaguary a nie huragany a ramkę chciałbym zostawić w oryginale, bez kombinowania i zbędnego upiększania. Sam rower nie będzie oryginalnie odtworzony, na podzespołach jakie montowano, ale niech chociaż rama taka będzie- tak sobie wymyśliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Zawsze możesz kupić coś takiego: http://allegro.pl/nakladka-na-widelec-wagant-wigry-romet-zabytek-i4665670481.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 7 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Sam rower nie będzie oryginalnie odtworzony, na podzespołach jakie montowano, ale niech chociaż rama taka będzie- tak sobie wymyśliłem Aaa, no chyba że tak...To już się nie wcinam i czekam na postępy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Spoko, wcinaj się od tego jest forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Pierwsza część "biżuterii" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.