GIANT84 Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witam, w ostatnim czasie nie widzę żeby ktoś wspominał o bieliźnie termo, lub jak kto woli 2 skórze lub pierwszym ciuciu albo jeszcze inaczej potówce. Nie ukrywam że nigdy tego nie używałem a jak widać za oknami robi corach chłodniej, nie wiem jak się dokładnie ubrać, zawsze ubierałem koszulke kolarska i na to bluze rowerową, lecz stwierdziłem że po co niszczyć koszulkę którą ponownie założe w lato. Dlatego właśnie zaczołem się zastanawiać nad taką bielizną, tylko nie wiem co i jak się z czym je, jak ma się cena do jakości. Dodam że głownie chodzi mi o samą góre, nogi tak bardzo mi się nie pocą a spodnie mam oczeplane od rogelli i mi pasują. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Możesz pójść do Lidla lub do Biedronki i kupić tanio jakąś bluzę thermo. Po czasie stwierdzić, że to jednak nie to. Z drugiej strony możesz kupić raz a porządnie wybierając jakieś sztuki z produktów Brubeck'a, bądź Crafta. Taka średnia półka według mnie dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2014 wybierając jakieś sztuki z produktów Brubeck'a, bądź Crafta. no właśnie przeglądam brubeck'a na allegro tylko z tańszych widzę jakość 2 jest znacząca różnica?? bo w cenie to ok 30zł i rozumiem ze ta pewnie odpowiednia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Mam dwie bluzy termiczne Brubeck'a. Jedną z tej II klasy drugą pełnowartościową. Ich jakość jest identyczna, z tymże w tej tańszej jest w jednym miejscu materiał jest mniej rozciągliwy, jakby został poddany zbyt wysokiej temperaturze i straciłby swoją elastyczność. Nie wiem czemu. W niczym to nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Mam dwie bluzy termiczne Brubeck'a. Jedną z tej II klasy drugą pełnowartościową. Ich jakość jest identyczna, z tymże w tej tańszej jest w jednym miejscu materiał jest mniej rozciągliwy, jakby został poddany zbyt wysokiej temperaturze i straciłby swoją elastyczność. Nie wiem czemu. W niczym to nie przeszkadza. ok dzieki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagat Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Ja kilka dni temu kupiłem koszulkę Odlo Evolution light. Po jednym wypadzie wrazenia pozytywne. Temperatura ok 15°C dosyć dynamiczna jazda, nie poczułem jakiegos dyskomfortu cieplnego, jedyne spostrzeżenie to to ze po powrocie zauważyłem ze byla strasznie mokra na zewnątrz ale to raczej wina słabej jakości drugiej warstwy która nie wyrzuciła wilgoci na zewnątrz. Za koszulkę zapłaciłem 120zł, kiedy ją kupowałem przymierzalem również Brubecka Thermo, było mi w nim za ciepło już w sklepie, ale kolejną bluzą bedzie właśnie w/w Brubeck, gdy tylko zacznie mi brakować ciepła w tej Odlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob99 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 W tamtym roku, wykorzystując sporą promocję kupiłem koszulkę + kalesony CRAFT ACTIVE EXTREME. Tutaj masz podgląd na koszulkę: http://www.runexpert.pl/product-pol-3464-Bielizna-termoaktywna-CRAFT-ACTIVE-EXTREME-Koszulka-z-dlugim-rekawem.html To jest naprawdę genialny produkt. Skąd ten zachwyt? Otóż, kiedyś założyłem koszulkę kupioną w Tchibo "termoaktywną" - dramat do kwadratu. Doznałem tak nieprzyjemnego uczucia chłodu/przewiania, że zakładam ją tylko (jeśli już) na CRAFTa. Gdyby trafiła się promocja, znowu bym taki zestaw kupił. Być może są tańsze, ale porównywalne jakościowo rzeczy. Jeśli tak, podajcie, chętnie poczytam o jakiś zamiennikach. Pozytywne doświadczenie skłoniło mnie do zakupu wersji Warm - też duża promocja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Ja kilka dni temu kupiłem koszulkę Odlo Evolution light. Po jednym wypadzie wrazenia pozytywne. Temperatura ok 15°C dosyć dynamiczna jazda, nie poczułem jakiegos dyskomfortu cieplnego, jedyne spostrzeżenie to to ze po powrocie zauważyłem ze byla strasznie mokra na zewnątrz ale to raczej wina słabej jakości drugiej warstwy która nie wyrzuciła wilgoci na zewnątrz. Za koszulkę zapłaciłem 120zł, kiedy ją kupowałem przymierzalem również Brubecka Thermo, było mi w nim za ciepło już w sklepie, ale kolejną bluzą bedzie właśnie w/w Brubeck, gdy tylko zacznie mi brakować ciepła w tej Odlo. Poczucie ciepla podczas przymiarki moze byc zludne i zupelnie sie nie sprawdzic podczas wysilku. Wystarczy, ze ciuch slabiej "oddycha" i bedzie Ci w nim cieplej podczas przymiarki, za to podczas wysilku bedziesz mokry i nie koniecznie bedzie Ci cieplo. Odlo robi bardzo dobre ciuchy, wada moze byc cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemarSportPL Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Akurat jeżeli chodzi o odzieżi bieliznę termoaktywną to Brubeck jest kompromisem stosunku ceny do jakości i myślę,że warto zastanowić się nad jej kupnem,tym bardziej że teraz w sklepach zaczęły się ciekawe promocje i wyprzedaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Koszulka typu potówka nie grzeje a tylko odprowadza pot więc nawet najmniejszy wiaterek bez najmniejszego problemu poczujesz go. Dopiero druga warstwa czyli bielizna termiczna ma za zadanie utrzymanie odpowiedniej ciepłoty. Są jednak produkty łączone więc bielizna będzie i zatrzymywać ciepło i będzie przepuszczać wiatr więc dopiero kolejna warstwa zabezpiecza przed wiatrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 25 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2014 A więc tak, zakupiłem brubeck dry ku mojemu zdziwieniu po powrocie z trasy i rozebraniu zauważyłem że koszulka jest sucha a ja jestem mokry, a to chyba miało działać tak że ja jestem suchy a koszulka mokra. Wcześniej pod długi rękaw używałem koszulek rowerowych na lato i tak właśnie było. O co tu chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 No to trochę mnie zmartwiłeś bo się szykowałem na ten zestaw. Dziwne, że koszulka była sucha a ty mokry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 25 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Nie wiem właśnie o co chodzi bo typowa koszulka rowerowa daje radę a tu taka lipa, może to jest taka która ma trzymać ciepło i nie wypuszczać nic na zewnątrz. Nie wiem nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Nie no coś ty, to jest typowa termoaktywna która całą wilgoć powinna transportować na zawnątrz. Co miałeś na wierzch założone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 25 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2014 cienka bluzę rowerową i deszczówkę bo padało lecz bluza też była sucha, tak jak by koszulka nie chciała nic wypuścić na zewnątrz, fakt że byłem mokry ale nie czułem dyskomfortu cieplarnianego, było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 To raczej wygląda jakby nie chciała wpuścić do siebie. Bo gdy nie chciała wypuścić na zew. to by była właśnie mokra. Może kupiłeś za luźną i nie przylega do ciała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 25 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Nie no wlasnie jest ok nawet po tych 2 razach nie czuc w niej potu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 25 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2014 To raczej jest normalne, że jak wejdziesz do ciepłego pomieszczenia po intensywnym wysiłku, to termoregulacja organizmu świruje i po zdjęciu ciuchów robisz się lekko spocony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Ale dlaczego koszulka mie jest mokra jak inne. I i nie bylem jeszcze tak spocony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Może na lewą stronę założyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 No to właśnie o to chodzi, żeby koszulka była sucha, zwłaszcza od wewnątrz. A ciało tak jak pisał Pixon, po wysiłku i wejściu do pomieszczenia poci się mocno. Czyli koszulka dobrze spełniła swoją rolę bo odprowadziła pot na zewnątrz pozostając sucha. Jak dla mnie najważniejsze w tych ciuchach jest to, żeby nie czuć się mokrym podczas wysiłku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2014 No podczas jazdy jest ok wiec lucass kupuj hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob99 Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Chyba coś nie tak. Ja właśnie wróciłem z szybkiej przejażdżki (40 km) i byłem trochę mokry, ale koszulka na zewnątrz była bardzo, bardzo mokra. Tak ma to właśnie działać. Koszulka to CRAFT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2014 No to juz nie kumam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.