Karolas Napisano 10 Września 2014 Napisano 10 Września 2014 Zakładam nowy temat. Widziałem dwa podobne tematy, ale już zamknięte, jednak nie dotyczyły typowo kamer poklatkowych. Chciałem poznać Wasze zdanie na temat zakupu kamery poklatkowej na rower? Wiem, że jest to droższy wydatek niż zwykła kamerka sportowa na rower. Na czym mi zależy. Po pierwsze wygoda: chcę mieć krótką relację z wyprawy rowerowej. Często wybieram się na długie szlaki. Nie chce mi się przeglądać kilku godzin nagrań i bawić w montaż filmu- nie znam się na tym. Chcę mieć gotowy, krótki filmik. Druga sprawa to jakość nagrań. Budżet nie może przekroczyć 1500zł. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.Decyzję muszę podjąć do końca września. Potem zapewne wydam już tą kasę na coś innego, jak nie kupię kamerki:)
Baikal Napisano 10 Września 2014 Napisano 10 Września 2014 jeżeli starczy Ci 120 Fps w 720P to GoPro Cie zadowolić powinno (3+BE) wersja z pilotem wifi możliwość podglądu na smartfonie, do tego power bank lub 2 bateria karta 32GB lub więcej class 10 oczywiście lub jakaś extreme Nagrywasz jako normalny filmik i w vegasie np spowalniasz
robertocarlos Napisano 10 Września 2014 Napisano 10 Września 2014 film,fotografia poklatkowa nie polega na zwalnianiu tylko na przyspieszniu zbyt powolnego procesu..Wykonuje sie w niej zdjecia w dluzszym odstepie czasowym a potem wyswietla w przyspieszonym tempie..
dran2 Napisano 10 Września 2014 Napisano 10 Września 2014 Każdy film możesz puścić w przyspieszonym tempie, nie potrzeba specjalnej kamerki. Przy przyspieszaniu potrzebujesz mniej danych a nie więcej jak przy zwalnianiu. Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty!
Baikal Napisano 10 Września 2014 Napisano 10 Września 2014 no tak moja wina ^^ i pomyłka już kumam o co chodzi - więc go pro też by się nadało ja jak robię fotki z monopodu to ustawiam czasówkę na 1 - 2 sek a da się co pół sekundy zrobić (opcję od 0.5 do 60sek) są też serie np 30fotek w 2-3 sek inne przykłady takich filmów https://www.youtube.com/results?search_query=gopro+lapse http://osworld.pl/tworzenie-filmow-metoda-zdjec-poklatkowych/ nie jestem uparty i nie twierdzę, że go pro jest najlepsze ale daje sporo zabawy i możliwości w dodatku obudowy wytrzymują sporo (używam na snowboardzie, kite, rowerze nic nie zdechło)
Karolas Napisano 15 Września 2014 Autor Napisano 15 Września 2014 Szczerze mówiąc wolałbym obiektyw f.1.2 a Go Pro z tego co się orientuje ma 2.8. Czasami jeżdżę po zmroku, więc 1.2 lepiej się sprawdzi. W Go pro muszę nagrane zdjęcia wrzucić do programu i dopiero wtedy mam filmik poklatkowy, a w modelu Brinno mam od razu nagranie sformatowane w film poklatkowy. Jeżeli się mylę, to proszę o doprecyzowanie. Kolejny aspekt to cena. Go Pro Hero 3+ widziałem ok. 1300zł, Brinno Bike Camera mam za niecałe 900zł. W zestawie jest obudowa wodoszczelna i uchwyt na rower. No i długość trzymania baterii, 7 dni nagrywania bez przerwy. Decyzja zakupowa tuż, tuż, a ja nadal się waham. Będę bardzo wdzięczny za opinie pozostałych użytkowników.
AldiS Napisano 23 Września 2014 Napisano 23 Września 2014 Ja akurat nie używam kamery na rower, ale w sumie to fajna sprawa taki film z wyprawy. Zaciekawiła mnie ta kamera Brinno Bike.>Karolas daj znać czy kupiłeś i czy już testowałeś sprzęt? Może napiszę list do mikołaja o taką kamerę, miałabym na nowy sezon:)
Karolas Napisano 24 Października 2014 Autor Napisano 24 Października 2014 Zdecydowałem się na Brinno Bike, skusiła mnie cena, no i obiektyw oraz baterie długo trzymające, teraz jak będzie pierwsza okazja to jadę testować sprzęt.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.