Skocz do zawartości

Chce wymienic korbe/przerzutki w MTB na dajace wieksza predkosc max.

Carmamir

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Teraz mam 9 przerzutek z tylu i 3 z przodu ( rower to RockRider6.3 (ten czarny nie siwy),spisze z roweru dla pewnosci, bo moj rower zniknal ze strony sprzedawcy i pojawil sie ten sam model ale z nowa nazwa i chyba innym osprzetem z opisem Suntour XCT 22x32x42 i SRAM ESP 5.0 11x34, wydaje mi sie ze u mnie jest Shimano (na 100% na gorze pisze Shimano na korbie od zmiany przerzutek))

Teraz rower ma 26" (chce zmienic na 29") 2.1/1.5 (na 1.5 jest o wiele wolniejszy :(), predkosc  na 3 x 9 to mniej wiecej ok 40km/h z wysoka kadencja na prostej drodze, chcialbym to zwiekszyc do co najmniej 50-55kmh.

Rama wagowo jest mniej wiecej jak hybryda moja lepszej polowki (ktora jezdzi znacznie szybciej).

Mozecie mi doradzic czego mam szukac i na co zwrocic uwage, bo wczoraj kupilem opony 1.5 myslac ze mniejszy styk zagwarantuje wieksza predkosc ale okazalo sie ze opona jest rowniez nizsza co spowodowalo nizsza predkosc (ktora i tak juz jest zenujaco niska skoro nie nadgonie hybrydy jadacej na 2x6)...

Dzieki z gory za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...