NeO Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 Niedawno stałem się użytkownikiem roweru Spec Big Hit 05. Rower składa się z następujących części: Rama aluminium A 1 Premium, jednozawiasowy system amortyzacji / skok 135 mm / -------------------------------------------------------------------------------- Koła obręcze SUN Ditch Witch, uszczelnione piast w wersji Disc, opony Specialized Roller Sport -------------------------------------------------------------------------------- Widelec amortyzowany, Manitou Stance Blunt / skok 150 mm / -------------------------------------------------------------------------------- Komponenty tylna przerzutka Shimano Deore, przednia przerzutka nie występuje, manetka Alivio, mechaniczne hamulce tarczowe Hayes HMX-2 HD z 8'' dyskami, mechanizm korbowy TruVativ Hussefelt, tylny amortyzator X-Fusion Glyde Super, aluminiowe pedały platformowe z kolcami Rower jest bardzo dobry ma parę minusów (badziewne opony, ciężko się rozpędza itp...) ale u mnie w skali od 0 do 10 dostaje 9,75. Testowałem go m. in. na Kazoore. Za 3000zł moim zdaniem nie ma lepszego roweru do freeridu. Serdecznie polecam tego sprzęta. zdjęcia w sygnaturce. Na wszelkie pytania odpowiadam na forum i gg.
cookiesrulez Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 No za 3000 to naprawdę okazja... za cenę FR2 Big Hit... nieźle. Opisz może trochę więcej odczuć własnych, jak się prowadzi, jak pracuje zawieszenie itp.
torn Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 Też mam ten sam sprzęt tylko, że wymieniłem hample i klamki na hfx9, tarcze zostały poprzednie. Ogólnie zgadzam się z powyższymi plusami, ale co do minusów to: - oryginalna sprężyna w damperze (z tego co odcyfrowałem to 250-500lbs) przeznaczona jest chyba dla 10latka, ja dobijałem przy byle okazji (ważę 80kg) - wymieniona na 850lbs - regulacja tłumienia powrotu w Manitou Stance jest chyba tylko dla picu. Kręcę tym pokrętłem i nie ma żadnej różnicy. - wiecznie obcierający o łancuch napinacz - idzie się przyzwyczaić. - brzęcząca na zakrętach tylna tarcza, ale to zapewne wina hfx'ów. - beznadziejne gripy, ciągle nie mogę się zebrać i ich wymienić. Ale ogólnie rower jest świetny - moje foto:
NeO Napisano 7 Lipca 2006 Autor Napisano 7 Lipca 2006 Cokiesrulez bez obrazy ale Twój FR2 nie ma szans z Big Hitem Moje wrażenia z jazdy: Zawieszenie nie jest złe damper wybiera prawie wszystko, a z amortyzatorem już jest trochę gorzej. Dzisiaj albo jutro przetestuję go bardziej harcorowo tzn. pojadę na Kazoore. Rower spisuje się świetnie, ale u mnie prawie na wsi nie na nbim gdzie jeździć Prowedzenie jest bardzo dobre. Szeroka kierownica nakazuje ruchy tułowiem, rower reaguje szybko chociaż jest długi. Bardzo denerwuje mnie niska oś suportu. Ciągle przy zakrętach zachaczam o coś pedałami (fajne iskry lecą na asfalcie). Ogólnie super sprzęt i każdemu go polecam. Jest jeszcze w Ski Teamie parę sztuk Speca z krótką ramą. Jak ktoś chce więcej zdjęć jakiegoś elementu proszę pisać w tym temacie. PS. Torn założyłem klub Specialized mógłbyś się wpisać...
xeass Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 · Ukryte przez Schwefel, 22 Stycznia 2012 - Brak powodu Ukryte przez Schwefel, 22 Stycznia 2012 - Brak powodu IDIOTYCZNE PO CO KOMU 200 POSTOW ABY PISAC NA GIELDZIE ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.