Skocz do zawartości

[rower] Specialized Big Hit 05

NeO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niedawno stałem się użytkownikiem roweru Spec Big Hit 05.

Rower składa się z następujących części:

Rama aluminium A 1 Premium, jednozawiasowy system amortyzacji / skok 135 mm /

--------------------------------------------------------------------------------

Koła obręcze SUN Ditch Witch, uszczelnione piast w wersji Disc, opony Specialized Roller Sport

--------------------------------------------------------------------------------

Widelec amortyzowany, Manitou Stance Blunt / skok 150 mm /

Komponenty tylna przerzutka Shimano Deore, przednia przerzutka nie występuje, manetka Alivio, mechaniczne hamulce tarczowe Hayes HMX-2 HD z 8'' dyskami, mechanizm korbowy TruVativ Hussefelt, tylny amortyzator X-Fusion Glyde Super, aluminiowe pedały platformowe z kolcami

Rower jest bardzo dobry ma parę minusów (badziewne opony, ciężko się rozpędza itp...) ale u mnie w skali od 0 do 10 dostaje 9,75. Testowałem go m. in. na Kazoore. Za 3000zł moim zdaniem nie ma lepszego roweru do freeridu. Serdecznie polecam tego sprzęta. zdjęcia w sygnaturce. Na wszelkie pytania odpowiadam na forum i gg.

Napisano

No za 3000 to naprawdę okazja... za cenę FR2 Big Hit... nieźle. :) Opisz może trochę więcej odczuć własnych, jak się prowadzi, jak pracuje zawieszenie itp. :)

Napisano

Też mam ten sam sprzęt tylko, że wymieniłem hample i klamki na hfx9, tarcze zostały poprzednie. Ogólnie zgadzam się z powyższymi plusami, ale co do minusów to:

- oryginalna sprężyna w damperze (z tego co odcyfrowałem to 250-500lbs) przeznaczona jest chyba dla 10latka, ja dobijałem przy byle okazji (ważę 80kg) - wymieniona na 850lbs :)

- regulacja tłumienia powrotu w Manitou Stance jest chyba tylko dla picu. Kręcę tym pokrętłem i nie ma żadnej różnicy.

- wiecznie obcierający o łancuch napinacz - idzie się przyzwyczaić.

- brzęcząca na zakrętach tylna tarcza, ale to zapewne wina hfx'ów.

- beznadziejne gripy, ciągle nie mogę się zebrać i ich wymienić.

Ale ogólnie rower jest świetny :) - moje foto:

156777119_b2dfd1b14b_t.jpg

Napisano

Cokiesrulez bez obrazy ale Twój FR2 nie ma szans z Big Hitem :D

Moje wrażenia z jazdy: Zawieszenie nie jest złe damper wybiera prawie wszystko, a z amortyzatorem już jest trochę gorzej. Dzisiaj albo jutro przetestuję go bardziej harcorowo tzn. pojadę na Kazoore.

Rower spisuje się świetnie, ale u mnie prawie na wsi nie na nbim gdzie jeździć :)

Prowedzenie jest bardzo dobre. Szeroka kierownica nakazuje ruchy tułowiem, rower reaguje szybko chociaż jest długi. Bardzo denerwuje mnie niska oś suportu. Ciągle przy zakrętach zachaczam o coś pedałami (fajne iskry lecą na asfalcie). Ogólnie super sprzęt i każdemu go polecam. Jest jeszcze w Ski Teamie parę sztuk Speca z krótką ramą. Jak ktoś chce więcej zdjęć jakiegoś elementu proszę pisać w tym temacie.

PS. Torn założyłem klub Specialized mógłbyś się wpisać...

• 5 lat później...
Napisano · Ukryte przez Schwefel, 22 Stycznia 2012 - Brak powodu
Ukryte przez Schwefel, 22 Stycznia 2012 - Brak powodu

IDIOTYCZNE PO CO KOMU 200 POSTOW ABY PISAC NA GIELDZIE ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...