MatysekXC Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Hej! Od jakiegoś czasu zachodzę w głowę co wybrać. Szukam jakiegoś licznika z GPS na którym będę mógł monitorować nie tylko prędkość. Znalazłem ostatnio POLAR CS500+ w dobrej cenie bo za kompletny zestaw chcieli niecałe 700 zł, co w przypadku garmina nie wchodzi w grę. Tam ceny wynoszą ponad 900 zł. Zastanawiam się czy warto dopłacać czy nie postawić na polara. Ostatnio widziałem właśnie na jednym z maratonów zawodnika z takim polarem. Fajnie to wyglądało. Co Wy o tym sądzicie? Z góry bardzo wam dziękuję.
grzesiowu Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 nie wiem czy to aktualne ale cena dobra http://strefakierowcy.pl/1213,garmin-edge-500.html
MatysekXC Napisano 10 Września 2014 Autor Napisano 10 Września 2014 grzesiowu, tak, cena dobra, z tym, że to cena licznika bez czujnika tętna ani czujnika kadencji.
Kekacz Napisano 10 Września 2014 Napisano 10 Września 2014 Edge 500 Bundle za 898 zł w tym darmowa przesyłka http://www.navio.rix.pl/go/_info/?user_id=010-00829-01 Wygląda na to, że wczoraj kupiłem ostatni egzemplarz jaki mieli u siebie na stanie bo dzisiaj wisi dostawa za 7-10 dni, wczoraj była "natychmiastowa wysyłka". Który produkt jest lepszy, nie wiem. Przy poszukiwaniach komputerka rowerowego produkty Polara w jakiś sposób mi umknęły. Tutaj na pierwszy rzut oka jest jakies porównanie:http://fittechnica.co.uk/fittechnica/2010/07/garmin-edge-500-review/
mucher Napisano 10 Września 2014 Napisano 10 Września 2014 Hej! Od jakiegoś czasu zachodzę w głowę co wybrać. Szukam jakiegoś licznika z GPS na którym będę mógł monitorować nie tylko prędkość. Znalazłem ostatnio POLAR CS500+ w dobrej cenie bo za kompletny zestaw chcieli niecałe 700 zł, co w przypadku garmina nie wchodzi w grę. Tam ceny wynoszą ponad 900 zł. Zastanawiam się czy warto dopłacać czy nie postawić na polara. Ostatnio widziałem właśnie na jednym z maratonów zawodnika z takim polarem. Fajnie to wyglądało. Ja nie zdecydowałbym się na Polara ze względu na zamknięty ekosystem. Garmina możesz kupić luzem, dokupić czujniki C/S i pulsu za chyba 80/100 zł odpowiednio w Decathlonie.
Pulse Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 Polar tanszy w zakupie, ale jak padnie sensor predkosci i/lub kadencji to nowy kosztuje 150-180zl. Mozna reanimowac, ale czasem to nie za dlugo dziala. W Garminie w sensorze prekosci i kadencji masz standardowa baterie 2032. W dluzszym okresie ciezko mowic zatem o roznicy cenowej. Na plus masz rejestracje trasy i mozliwosc korzystania ze Stravy itp itd. Ja stalem przed podobnym dylematem, reanimowac/kupowac czujniki polara (CS400) czy wycofac sie i brac garmina, postawilem na Garmina nie zaluje.
MatysekXC Napisano 16 Września 2014 Autor Napisano 16 Września 2014 U mnie już też siedzi garmin od soboty. Kupiłem używany z gwarancją od jednego z użytkowników forum. Jest super!
drwal44 Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 Posiadam polar RC3 GPS watch i idzie ne ebay.Strasznie dlugo lapie satelity, czasami trzeba czekac okolo 5-6 minut.Garmin edge 200 super prosty gps.obecnie czekam na garmin edge 510. Polecam garmina bo mozna uploadowac na strave ,endomondo albo na garmin connect.Polar tylko na ich wlasna strone/
joesatch Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 Hej, przywitam się grzecznie bo to mój pierwszy post na forum Niespełna kilka tygodni temu stałem przed podobnym wyborem. Polara na starcie skreśliłem właśnie ze względu na brak ANT+. Przyjżyj się jeszcze takiemu wynalazkowi jak Globalsat GB-580, w zestawie z czujnikami, jest to alternatywa dla 500-tki. Ludzie sobie to nawet chwalą. Ja z racji okazji stałem się szczęśliwym posiadaczem Garmina 810. Pozdrawiam
MatysekXC Napisano 18 Września 2014 Autor Napisano 18 Września 2014 Garmin już przejechał ze mną pierwsze 100 kilometrów Jestem bardzo zadowolony.
bliitz Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Za mną pierwsze 50 km, urządzenie jest super. Czytelny wyświetlacz, dużo funkcji, bezproblemowa praca z czujnikiem kadencji/szybkości i pulsometrem. Fajne wykresy na stravie
qball Napisano 21 Września 2014 Napisano 21 Września 2014 Ja mam polara rcx5 GPS z czujnikami cad/speed na mtb, stosowałem też na szosie, ale teraz się zacząłem zastanawiać nad zmianą.. Dylemat jest taki - dokupić sam licznik CS500 Polara czy wywalić wszystko w kosmos i kupić Garmina.. W niedługiej przyszłości chciałem kupić kamerke np. garmina virb (ant+) więc wszystko by wskazywało na garmina. Z drugiej strony jestem zadowolony z Polara, jego funkcji, działania itd - nie mam też manii wrzucania każdego treningu na fb/endomądo/inne aczkolwiek nie ukrywam, że czasem brakuje możliwości bezproblemowej wrzutki na strave.. Czy ma ktoś Garmina E810/1000 i mógłby coś o nim powiedzieć ciekawego?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.