Skocz do zawartości

[opony] Schwalbe Racing Ralph czy Nobby Nic

Elephant

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam do was pytanie ktore z tych dwoch opon firmy Schwalbe sa lepsze do jazy cross-country i XC. Wiem ze obydwie sa do tego stylu jazdy przenaczone ale czyms musza sie roznic. Jezeli wiecie cos na ten temat to napiszcie. Jesli znacie ich ceny w sklepie do piszcie.

Z gory dzieki za odp :)

Witam wszystkich. Mam do was pytanie ktore z tych dwoch opon firmy Schwalbe sa lepsze do jazy cross-country i XC. Wiem ze obydwie sa do tego stylu jazdy przenaczone ale czyms musza sie roznic. Jezeli wiecie cos na ten temat to napiszcie. Jesli znacie ich ceny w sklepie do piszcie.

Z gory dzieki za odp ;)

Nie wiem nic o Nobby ale mam Racing Ralph i na teraz nie kupilbym innych.

Maja niesamowicie niskie opory toczenia (asfalt, bruk...) i doskonale spisuja sie w mazowieckich piachach (2.25) - choc jezdzilem tez na nich w Bieszczadach (kamienie, szutry...).

Cena to okolo 105pln za sztuke.

Nigdy nie miałem doczynienia z Ralfami ale mam Nobby i też ich nie zamienie na nic innego, są to moje oponki na maratony głównie, idą bajecznie , dobre opinie w ostatnim MR, ja polecam NN zresztą poczytaj sobie temat o nobby nic który założyłem jakiś czas temu. pzdr

Z gory dzieki za odp ;)

Polecam stronę z katalogu Schwalbe z rozrysowanym zastosowaniem opon:

http://www.schwalbe.com/gbl/script/allgeme...p5?dateiID=2923

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...