Skocz do zawartości

[koła]Shimano XTR są 27,5 29 a co z 26 ?

jhmp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

...wydaje mi się, że jak na razie zwolennicy 26" nie mają na co narzekać, a Shimano jeszcze nie zapomina o użytkownikach tych rozmiarów, przykład poniższych kółeczek w najnowszym wydaniu XTR pod 26 (i dostępnych na naszym rynku):

http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kola-rowerowe/mtb-disc-26-cali/p,kola-xtr-wh-m988-os-15mm-shimano,27822.html

http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kola-rowerowe/mtb-disc-26-cali/p,kola-xtr-wh-m985-os-15mm-shimano,27820.html

Ponadto XT wykonane są na częściach XTR z poprzedniej "kolekcji" (jeśli można tak nazwać)., a więc nie ustępują kółeczkom "wyższej" generacji.

Co do zamieszczonych wielu wypowiedzi umniejszającym użytkownikom 26", to dodam, iż sam dysponuję zarówno 26" jak i 29" Specami (oba w fullu) i wydaje mi się, że przedmówcy nie znają ani różnic, ani możliwości obu rozmiarów, gdyby było inaczej to nie udzielali by takich jednoznacznych (i obraźliwych) opinii.

Pzdr

Takie wypowiedzi, że koło 26" kupuje się obecnie dzieciom do szkoły faktycznie jest bez sensu. Nie kupuje kto inny bo go po prostu nie ma więc w jaki sposób ma go nabyć?? Gdyby ten standard pozostał w produkcji wielu by się zdziwiło ile sztuk by się nadal sprzedawało.

Nikt nie płacze?? Z całym szacunkiem ale co mnie interesuje statystyczny klient sklepu rowerowego. Nie chce nikogo obrażać ale znalazło by się kilka określeń co do takiego klienta.

@u571dk znają różnice i znają możliwości a przynajmniej niektórzy tylko co mają napisać?? Ktoś od czasu do czasu bąknie jakąś mądrością w stylu "wielka kiszka" ma wszystkie inne pod sobą i pogadaj tu z takim. Obiektywnie każdy standard ma swoje zalety i wady tylko jak to wytłumaczysz komuś kto nawet na mniejszym kole nie jechał. Do głosu dochodzi pokolenie nie mające pojęcia o pewnych sprawach w tym jakościowych i to na nich się obecnie zarabia.

Wczoraj czytałem na forum, o amortyzatorach do 29", że jest bardzo mało dobrych modeli w przestępnych cenach, albo SRy za małe pieniądze albo RS za grube pieniądze, wejdzie sie na jaki kolwiek sklep rowerowy to amorków na 26" od groma, a 29" kilka sztuk. Tak jak pisał ktoś, że 29" się kupuje, reszta zależy od właściciela

Obiektywnie każdy standard ma swoje zalety i wady tylko jak to wytłumaczysz komuś kto nawet na mniejszym kole nie jechał. Do głosu dochodzi pokolenie nie mające pojęcia o pewnych sprawach w tym jakościowych i to na nich się obecnie zarabia.

...dokładnie kolego, dokładnie.

Czasami to, aż żal czytać..., a w szczególności, gdy takie opinie wypisują osoby mające fajne góry za oknem...

Pzdr

Takie wypowiedzi, że koło 26" kupuje się obecnie dzieciom do szkoły faktycznie jest bez sensu. Nie kupuje kto inny bo go po prostu nie ma więc w jaki sposób ma go nabyć?? Gdyby ten standard pozostał w produkcji wielu by się zdziwiło ile sztuk by się nadal sprzedawało.

To nie jest bez sensu.

Wspomniane modele 26tek są w rozmiarach od 13 do 21,5 cala więc "obsłużą" spory rozrzut klientów. Ci jednak - dorośli - nie są zainteresowani, kupują 29tki, w tej samej klasie osprzętowej.

Nikt nie płacze?? Z całym szacunkiem ale co mnie interesuje statystyczny klient sklepu rowerowego. Nie chce nikogo obrażać ale znalazło by się kilka określeń co do takiego klienta.

W kwestii zapytań dlaczego nie ma nowych xtrów pod 26cali to powinien Cię zainteresować, bo to ten statystyczny klient decyduje o tym czego najwięcej się sprzedaje. 

Mieliśmy parę razy promocyjne wysokie modele 26tek w bardzo dobrych cenach (nowe 25 procent ceny detalicznej) i długo czekały na zainteresowanych. Czym się kierowali ci którzy byli na "nie" to nie wiem, tak przebiegła sprzedaż. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...