Foxi Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Szybkie pytanie: Czy do karbonowej ramy można stosować bagażniki na dach które trzymają rower za ramę czy bezpieczniejsze dla ramy są te z co trzymają za przedni amortyzator? Kupuje nowy rower więc chciałbym aby nic mu się nie stało a przy okazji chce kupić bagażnik Thule. A może inny bagażnik?
DominikM Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Zawsze bezpieczniejsze są te trzymające za widelec - poza tym rowery mają wtedy niższy profil czołowy względem wiatru, da się szybciej .
Hadronsport Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Bagażnik Thule będzie bardzo dobrym wyborem,zresztą to jedna z lepszych firm pod tym względem więc wg mnie nie ma się nawet nad czym zastanawiać. Co do samego bezpieczenstwa to fakt,koniecznie te trzymające za widelec.
Foxi Napisano 9 Września 2014 Autor Napisano 9 Września 2014 Wiem, że thule jest takim liderem dlatego wybrałem właśnie ich. Nie miałem tylko pewności co do łapania za ramę i to mnie najbardziej interesuje. A czy jaki bagażnik zabiera więcej miejsca na dachu? Wiem, że zawsze można skręcić kierownicę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.