szczurozor Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 http://allegro.pl/rower-szosowy-kolarzowka-corratec-okazja-i4589805232.html generalnie rozważam zakup jakiejś w miarę przyzwoitej szosówki żeby zobaczyć czy mi to podejdzie zatem nie chcę od razu kupować pojazdu za pierdyliard dolarów założyłem sobie przeznaczyć na ten cel około tysiąca złotych polskich. spodobał mi się ten corratec tylko nie wiem czy jest wart proponowanej ceny. rower będzie służył do jazdy po mieście, dojazdy 6km do pracy po asfalcie, jakieś dłuższe wypady z rzadka. no, chyba że się zalubię w szosie to wypady częstsze
parmenides Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Rower wygląda dobrze, trochę trzeba by go pewnie umyć, przesmarować. Zwróć uwagę na stan kasety, korby i czy koła proste, oraz czy klamkomanetki działają bez problemu (to jedna z droższych, prócz korby i ramy oraz kół części w rowerze szosowym). Jeśli rozmiar będzie dla Ciebie odpowiedni i wszystko na żywo będzie ok, to, według mnie, cena wydaje się być OK. Moim zdaniem rower szosowy do jazdy po mieście nie będzie najlepszym wyborem, ale to moje zdanie. Cała przyjemność zaczyna się jak wyjeżdżasz poza miasto z mniejszym ruchem samochodowym i pędzisz na oślep...
Garlock Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Ciekawe, czy te ślady na ramie są po udanej czy nieudanej próbie kradziezy. Zanim kupisz sprawdź, czy sprzedajacy ma dokumenty zakupu.
szczurozor Napisano 9 Września 2014 Autor Napisano 9 Września 2014 Haha, Garlock, dobre Ale słuszna uwaga, dzięki za zwrócenie na to uwagi. A co do sprawdzenia roweru, może być kłopot trochę, bo ja jestem w Poznaniu a corratec w Warszawie. Pytanie rodzi się zatem kolejne: czy warto doliczać do kosztów 100zł na podróże? Można jakoś ze zdjęć wywnioskować w jakim stanie są komponenty?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.