Skocz do zawartości

[hamulec] Jaka tarczówka do xc w cenie około 200zł?

Robak7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam sie nad zakupem hamulca tarczowego do xc. Szukam raczej jakiegoś hydraulicznego(używanego). chciałbym żeby miał dobrą modulacje. co moglibyście mi polecić?

Napisano

Zastanawiam sie nad zakupem hamulca tarczowego do xc. Szukam raczej jakiegoś hydraulicznego(używanego). chciałbym żeby miał dobrą modulacje. co moglibyście mi polecić?

deore 525/535

giant mph3

Napisano

na gieldzie znalazlem i kupilem w super stanie magure julie na tył z 160mm tarcza hayesa za 200 zl <_< (wczoraj)

• 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Napisano

Na dzień dobry daruj sobie Hayes Sole. Archiczna konstrukcja z jednym ruchomym tłokiem. Nie warto.

Sh-no m585 i m535 to w sumie to samo, tylko w innym kolorze i z innym napisem. Hamulec na pewno nie bez wad, ale całkiem rozsądnie działający.

M575 to teoretycznie nowość, ale zacisk taki sam jak w starym M525, czy późniejszym M485. 525 to tez był taki hamulec niezły, ale bez jakichś wodotrysków. Mocą nie powalał z nóg, był przyciężkawy, ale był prosty jak cep i zupełnie bezobsługowy. W sumie moje słoniowate cielsko przewiózł kilka razy po górach jesienią i nawet się nie zabiłem :rolleyes: 575 różni sie od wspomnianego M525 nową klamką (przedtem była taka jak w 585 i 535) Ma tą zaletę, że jest w niej dzielona obejma i mozna montować ją i demontowac bez sciągania gripów, ale estetyka to IMO powaznie kuleje. Ja osobiście z tych wymienionych skusiłbym sie na 585 bądź 535.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...