Skocz do zawartości

Kross - pare pytań

Dawid14

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich rowerzystów

Mam do was parę pytań na temat roweru marki Kross Best Jocker, mam zamiar go trochę "stuningować", a raczej mam na myśli zmianę Wolnobiegu na Kasetę(7 rzędów) oraz łożysk kulkowych na maszynowe. Nie wiem czy jest w ogóle. sens taką operację przeprowadzać, ale rower mam naprawdę utrzymany, robię dosyć duże trasy jak na taki rower(mimo, że go serwisuje to i tak boję się gdzieś dalej za miasto wyruszyć). Mój styl jazdy to raczej 50% - Stunt, a 50% - normalna jazda na trasie :)

Myślałem nad zamówieniem koła(składanego) w sklepie internetowym na Maszynach, Kasecie 7 rzędowej oraz jakiejś dobrej obręczy(myślałem na Alexrims DM24)

Mam też możliwość kupienia używanej piasty na maszynach i kasecie 7 rzędowej za 10 zł(pochodzi ona z roweru Haro, który był używany do Stuntu !). W tym wypadku wybrałbym przeplecenie koła w sklepie rowerowym wraz z wymianą obręczy(stara obręcz pękła na łączeniu) i wymianą łożysk maszynowych(o ile da się je wymienić)

Ostatnie pytanie : Czy takie koło na kasecie wejdzie do takiej ramy?

Czekam na wasze podpowiedzi !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...