s00pher Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Witajcie. Dziś po przejażdżce zauważyłem dziwne stukanie, pukanie (nazwijcie to jak chcecie) w łożysku od wolnobiegu (słychac buło kulki) Gdy poruszałem wolnobiegiem ręką wyraźnie było czuć luz i ten irytujący odgłos. Chciałbym zapytać czy kupować nowy wolnobieg, czy może znaleźć odpowiednik kasety dla wolnobiegu wymienionym w tytule. Dodam, że wymieniłem łańcuch 2-3 tyg temu. Nic nie przeskakuje ani nie zakleszcza się. (nie jest mocno zużyty!?) Zakupić wolnobieg taki jak jest czy dołożyć do kasety? I ostatnie pytanie. - Gdy zakupię kasetę to będzie trzeba wymieniać oś, piastę etc.?
T0Y0T Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Jeśli chcesz kasetę, do wymiany masz piaste (na taką z bębenkiem). Pewnie ostro nie jeździsz i nie smarowales łożysk w wolnobiegu, prowadnice zardzewialy i Masz kup klucz, odkręc, zanieś do rowerowego i cos ci dobiorą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.