boogeyman Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Witam, szukam rękawiczek z wkładkami żelowymi zmniejszającymi ucisk na nerw łokciowy i pośrodkowy. Idealne wydają się PEARL IZUMI Elite Gel http://allegro.pl/rekawiczki-pearl-izumi-elite-gel-l-i4562947235.html korzystał ktoś może z nich, lub może coś innego polecicie? Budżet powiedzmy do 100zł, ale jestem skłonny dać więcej jeśli będzie taka potrzeba Pozdrawiam ps. znacie może sprzedawcę z podlinkowanej aukcji? Cena zdecydowanie niższa niż na innych aukcjach czy też sklepach, a nie chciałbym kupić podróbek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Nie znam tych rękawiczek, ale w crossie z podobnym problemem radziłem sobie obniżając odrobinę siodełko (kosmetyczne zmiany, jakieś 0,5-1 cm) oraz pomogły rękawice castelli corsa rosso, do kupienia m. in.: w skiteamie za jakieś 120 zeta. http://www.wiggle.co.uk/castelli-s-rosso-corsa-short-finger-glove/ Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Mam PI Elite Gel i Speca BG - obydwa z długim palcem - i Spec jest lepszy. Nie znaczy to, że PI jest złe, jest lepsze od innych rękawiczek które miałem. Swoją drogą PI long finger miało lepiej wentylowane palce. Speca warto brać z UK - polski dystrybutor jak zwykle woła jakieś chore ceny. Z Evanscycles wyjdziesz ciutkę ponad 100 zł (za długi palec, krótki pewnie ciut taniej). Jeszcze inna opcja - chwyty Ergona bądź inne (Spec też takie robi) - podobno również pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogeyman Napisano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Właśnie chodzi mi o krótkie, z długimi palcami już mam (jakiś czas temu fajna promo w decathlonie była) O specach mówisz zwykłych BG czy GEL? Zwykłe chodzą po ok 10 funtów, GEL to już niestety 30... Chwyty Ergona mam, ale GA1 evo :/ @parmenides, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Po krotce. Używam rękawiczek Spec Wiretap BG Gel plus gripy Setlaz Criss Cross. I ten set polecam. Ponieważ mam poważne problemy z łokciami i ich nienaturalna pozycja, wiele opcji juz mam za sobą, w tym gripy ergon które sa zbyt twarde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogeyman Napisano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Dzięki. Zdecydowałem się chyba na Specialized BG Pro Leather http://www.evanscycles.com/products/specialized/bg-pro-leather-mitt-ec028028 Dlaczego te? Zwykłe BG nie mają wkładki w okolicach kciuka (a jeśli mają to bardzo cienką, przynajmniej na fotkach). WireTapy byłyby ok, tylko że są to długie palce... Chociaż jeszcze ciągle po głowie chodzą mi te PI, mają wkładkę w miejscu uciksu nerwu pośrodkowego. Tylko z drugiej strony czy to dobrze? Chyba lepszy wydaje się system speców gdzie wkładki są po bokach więc nerw nie ma nacisku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Wiretapy long finger. Swoją drogą mam też GA1 Evo - w zestawieniu z PI jednak na długich zjazdach łapy bolą (tak od 300m w pionie wzwyż ). Speców nie testowałem jeszcze bo leczę kontuzję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogeyman Napisano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Dzięki wszystkim. Widzę że spece wygrywają tak więc zamówiłem BG Pro. Nie chciałem długich palców, a system "antyuciskowy" widzę że mają taki sam jak wiretapy. W przeciwieństwie do zwykłych Pro w których jedna wkładka jest cieńsza. Kupiłem tutaj http://www.cyclestore.co.uk/specialized_bg_pro_leather_gloves_2014-ID_53793 ze względu na darmową wysyłkę do PL BTW, co do darmowej wysyłki, nie doczytałem tego (albo nie napisali) i po kontakcie z suportem okazało się że wysyłają dopiero jak zbierze się odpowiednia ilość paczek do danego kraju (2-3dni max). Za jakiś czas dam znać jak się sprawują Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.