lakatus Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Witam Jak w temacie dostałem ofertę zakupu nowego roweru model Slade 3 firmy Silverback w cenie 2050zł. Chciałbym prosić znawców tematu w ocenie osprzętu tego modelu oraz ewentualnie ramy. Podaję link do bezpośredniej specyfikacji roweru: http://www.silverbacklab.com/bike/mountain/silverback-slade-3/ Rower będzie używany do jazdy po ścieżkach rowerowych jakiś górkach dużo również po asfalcie Mam 183 cm wzrostu waże 103 kg przekrok u mnie wynosi jakies 82-83 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzaku96 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Według mnie warto, w tej cenie powietrzny widelec to rzadkość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakatus Napisano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Wygląd roweru dość konserwatywny na tle tych ciekawych konstrukcji giant ghost i innych niemniej osprzęt wydaje mi się ok niemniej nie jestem na bieżąco nie wiem co jest warte zakupu. Nie chce przepłacać za jedynie ładne malowanie wolę dobry osprzęt i dobrą ergonomię. Niemniej nie chciałbym by był to produkt nietrwały pod kątem trwałości ramy... Ze sklepu dostałem propozycję zakupu również modeli wyższych tj. SLADE 2 za 2890 oraz SLADE 3. za 3800 zł. Zakup roweru z kołem 27,5 wydaje mi sie dobnrym kompromisem pomiedzy 26 a 29 choć może bezkompromisowe podejście do tematu i zakup 29 byłby równie udany tym bardziej, że na allegro stoi model SILVERBACK SOLA 3 za 2333zł z chyba dobrym osprzętem przynajmniej według forumowiczów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Tu jest dość krótka piłka bo Slade 3 nie ma główki taper a to poważny mankament. Co innego Slade 2 gdzie już jest poszerzana główka i lepszy widelec bo Raidon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakatus Napisano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2014 dziekuję za wskazanie tego istotnego mankamentu ...nie wiem dokładnie co to znaczy ale chyba problem z wymiana widelca/amora na inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Dokładnie tak. Nic porządnego pod ten standard kół nie robią pod "starą" sterówkę 1 1/8". Nawet z ewentualną odsprzedażą będzie problem chyba, że kupujący będzie żył w nieświadomości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgrz Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Jesteście pewni co do tej główki? Jak zjedziesz niżej na "SLADE 3 PERFORMANCE" to tam jest napisane, że główka jest taperowana. Z resztą za tą kasę dziwne, żeby było inaczej. Wydaje mi się jednak, że za prawie 4 tysie można kupić sprzęt na dużo lepszym osprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakatus Napisano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Tzn slade 1 za 3800 wcale nie jest dobra okazja ? Odnosnieslade 3 to qrcze jutro potwierdze fakt taperowania bad ttez nie tej glowki ... Jatamm celuje w rower do 2500 max lepszego i tak nie wykorzystam prYnajmniej na razie ...wole poki co nie inwestowac duzych kwot Gdybu acid cuba byl blizej tej kwoty zdecydowalbym sie na niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Slade 3 nie ma taperowanej główki, jest to napisane "jak wół" na stronie z rowerem ... a rower z kołem 27,5" bez taperowanej to wtopa. FRAME: 27.5” Trail, SB Formed, 6061 Aluminium, 1⅛” headtube, 135mm QR Dropouts, fender and Rack mounts and Replaceable Alloy hanger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgrz Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Niżej, gdzie masz rower z takimi plusikami - najedź i przeczytaj. Chwalą się główką taperowaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakatus Napisano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2014 dokladnie najezdza sie na + na grafice roweru i wyswietla sie info o taperowanej glowce. Ponadto dziwne to by bylo gdyby bylra rozna rama dla SLADE 1 , 2 , 3 one wygladaja z tego co porownuje jednakowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Niżej, gdzie masz rower z takimi plusikami - najedź i przeczytaj. Chwalą się główką taperowaną. W innych modelach a nie tym konkretnym. Przecież to całkiem inny model a konkretnie 1-ka. Nic też dziwnego, że tak jest. Wielu producentów do niższej klasy nie wsadza główki taper. @lakatus wszystko już wiesz a co tam wybierzesz to już Twoja sprawa. Nie jednego już tu ostrzegaliśmy przed kupą w postaci "starej" sterówki i zawsze było na naszym. Potem jest rozpaczliwe szukanie adapterów pod odpowiedni wideł a tu lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Niżej, gdzie masz rower z takimi plusikami - najedź i przeczytaj. Chwalą się główką taperowaną. W opisie tego modelu nie ma nic o taperowanej sterówce, nie siej zamętu, rower nie ma taperowanej główki. Wystarczy powiększyć grafikę i widać że główka nie jest taperowana . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgrz Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Tak jak już pisałem: "SILVERBACK SLADE 3 PERFORMANCE". Naucz się korzystać z przeglądarki. Podpowiem: nad galerią!I nie twierdzę, że ma. Czytam po porstu to co jest napisane w miejscu, które wskazałem.Na innej stronie przeczytałem, że taperowane główki mają faktycznie modele 1 i 2. A więc zamęt wprowadza firma na swojej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Te plusiki zachowaj dla siebie i nie wprowadzaj w błąd pokrętnymi postami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgrz Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Widzę, że Pan Mądrzejszy się trafił. Sam to wymyśliłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Chłopie pomyśl choć przez chwilę. Te plusiki są przy każdej z propozycji 1/2/3 na tym samym sprzęcie więc odnoszą się do faktu, że producent oferuje modele z taperem. Popatrz na model Sola gdzie jest to HT a "plusik" dotyczy między innymi widełek przy damperze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Widzę, że znalazł się nam wielbiciel plusików ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgrz Napisano 9 Września 2014 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 @Rulez: kto by pomyślał, że taki zabawny jesteś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakatus Napisano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2014 cicho juz Panowie nie ma sensu sie sprzeczac faktycznie niejednoznacznosc zrobnil producent ktory po otwarciu stromny ze specyfikacja tego konkretnego modelu tj 3 daje jakies foto z plusikami i info o taperowaniu glowki... tak czy owak nie planuje kupowac czegos co tej taperowanej platformy nie bedzie posiadac Nie up[ieram sie i nie koloryzuje tego co widze i nie bede plakal bo nie kupie jesli TH nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seluch Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Lakatus Jesteś pewien, że to ten rower? To są modele 2015 chyba jeszcze niedostępne. Jeśli możesz to napisz w jakim mieście mają to w ofercie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalik85 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 jezeli juz to kupiłbym Silverback Sola 3 , tak jak pisales na allegro 2333 zł, głowka taperowana i lepszy amor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakatus Napisano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Po przejrzeniu rynku faktycznie nie ma dużej alternatywy dla tej Soli osprzęt ok rama czytajać fora nie powinna być problemowa tzn. nie ma problemów wytrzymałościowych ...nikt z konkurentów nie daje tyle za taka kwotę ...Jeszcze jest jeedn rower w świat roweró Kross Level B6.. za 2500 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalik85 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Amor lepszy chyba Sola 3, przezutka przód lepszy Kross, Silverback głowka tapered. Ja mimo wszytko bym wzial Silverbacka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakatus Napisano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2014 przydałoby sie matowe czarne malowanie i nie mialbym watpliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.