chiz1611 Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Witam. Dostrzegłem lekkie zadrapanie na moim widelcu, jak na zdjęciu poniżej. Zastanawiam się czy jest to rysa na lakierze czy pęknięcie karbonu. Co, Waszym zdaniem, jest bardziej prawdopodobne? Pozdrawiam Michał
Mod Team Pixon Napisano 8 Września 2014 Mod Team Napisano 8 Września 2014 Najbardziej prawdopodobne jest to, że nie widzimy zdjęć które umieściłeś.
chiz1611 Napisano 8 Września 2014 Autor Napisano 8 Września 2014 Już to poprawiłem. Nawaliła strona, na którą wrzuciłem fotki (zapodaj.net). Niestety teraz mogę wrzucić tylko jedno zdjęcie, bo po zamieszczeniu fotek na zapodaj.net skasowałem je z dysku i jednej nie da się odzyskać :/
Mod Team Pixon Napisano 8 Września 2014 Mod Team Napisano 8 Września 2014 Ja tam widzę rysę na lakierze bezbarwnym i nic więcej.
Hadronsport Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Ja podobnie jak Przedmówca,także widze rysę,pęknięcie byłoby przede wszystkim głębsze oraz poszłoby dalej,więc siłą rzeczy to musi być rysa.
tobo Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Zdemontuj koło i ściśnij golenie widelca, posłuchaj co się dzieje i obserwuj z bliska to newralgiczne miejsce.
RemarSportPL Napisano 16 Września 2014 Napisano 16 Września 2014 Daj też znać na forum co udało się zaobserwować tak nawet z czystej ciekawosci czy nasze domysły były słuszne:)
chiz1611 Napisano 16 Września 2014 Autor Napisano 16 Września 2014 Uznałem, że jest to rysa na lakierze. Jak napisał Hadronsport, pęknięcie byłoby głębsze, a to, co ja mam, nie ma żadnego wgłębienia. Porównuję tę rysę również to karbonowej sztycy Bontrager, którą kiedyś miałem, i która mi pękła w dwóch miejscach od zbyt mocnego dokręcenia zacisku. Tam pęknięcia faktycznie były dosyć głębokie. Charakterystyczne też było to, że szły one idealnie równolegle wzdłuż sztycy, zaś w widelcu ta ryska nie idzie ani równolegle, ani prostopadle do włókien. Nie mniej jednak nadal zerkam kontrolnie od czasu do czasu na tę rysę, czy się aby nie pogłębia. Jeśli zajdą jakieś zmiany, to dam znać Zrobiłem zdjęcia sztycy jakby ktoś chciał zobaczyć. http://www.fotoszok.pl/upload/1c9926d5.jpg http://www.fotoszok.pl/upload/3be45164.jpg
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.