mikimtb Napisano 7 Września 2014 Napisano 7 Września 2014 Witam. Od jakiegoś czasu jestem zmuszony dojeżdżać do szkoły po dużej ilości krawężnikach (ścieżka rowerowa z krawężnikami wystającymi nawet po 15 cm) w tydzień załatwiłem 2 dętki. Szukam wytrzymałej dętki i w miarę szerokiej opony ze względu na moją wagę około 100 kg. Budżet, jaki chcę przeznaczyć to w granicach 40 zł dętka i 60 opona, chociaż jak rzecz będzie warta swojej ceny zawsze można nadwyrężyć budżet. Koła to oczywiście 26 cali i dodam, że jeżdżę tylko po asfalcie/kostce, więc bieżnik bardziej slick.
GhOsTwrc Napisano 7 Września 2014 Napisano 7 Września 2014 w tydzień załatwiłem 2 dętki. Zdarza sie nawet wiecej dętek podczas jednego wyscigu;) a jakie masz teraz opony i w jakich okolicznosciach zalatwiles te dętki?
mikimtb Napisano 7 Września 2014 Autor Napisano 7 Września 2014 Opona kenda jakaś za 25 zł z chinola łysa jak kolano a dętki załatwiłem na krawężnikach. Dętka tak samo kenda za 7 zł z chinola.
mklos1 Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Schwalbe Marathon Reflex 26x1.75. Wydawanie 40 PLN/dętka to totalny bezsens. Okolice 10 PLN wystarczą.
parmenides Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Mklos ma rację, tym bardziej, że za 40 zł to będzie najprawdopodobniej lekka dętka lateksowa, bardziej wrażliwa... Kup jakiś zapas butylowych dętek w deca - mają takie pakowane po 2 szt. za 14 zeta. No chyba, że maksymalnie odchudzasz rower, ale nie sądzę. Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.