Skocz do zawartości

[TRASA] Szukamy Fajnych Tras w Bielsku i Okolicach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie, chciałbym żebyście zaproponowali jakies fajne trasy do 50km w Bielsku-Białej i okolicach, aby był fajny widok no i w miare spokojny ruch bądź jego brak. Jedyna trasa jaka mi przechodzi na myśl to nad zapore przez Mazancowice-Ligote-Zabrzeg ale chciałbym mieć cos w zanadrzu

. Z góry dzieki:)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Kolego. Jeżeli szukasz tras MTB to masz całą masę w Wiśle ,Szczyrku i całym Beskidzie Małym. Proponuje udanie się w Wiśle do informacji turystycznej, gdzie miła pani da ci mapę z zaznaczonymi trasami. 

Napisano

Jeżeli szukasz różnorakich tras rowerowych po okolicy Bielska-Białej to zapraszam do siebie na stronę.

Mam w zanadrzu trasy MTB trudne i łatwe oraz typowo turystyczne po całej okolicy.

Na pewno znajdziesz coś dla siebie ciekawego poza Jeziorem Goczałkowickim.

Do każdej trasy mapa, zdjęcia oraz klipy rowerowe.

Wszystkie trasy rowerowe znajdziesz tutaj: http://rowerowe-bielsko.pl/turystyka-rowerowa/wycieczki/wszystkie/

Napisano

@simasted-wielkie dzięki,na pewno w wolnej chwili przejrze wszytkie trasy. Mnie najbardziej interesują trasy, które dam rade przejechać rowerem trekkingowym i crossowym. Z dziewczyną raczej, która sporo ze mną jeździ lecz nie po górach, mieszkamy w wielkopolsce. Można śmiało tam uderzać?

Napisano

10 tras rowerowych to typowe trasy turystyczne z atrakcjami do zwiedzenia, głównie po asfalcie.

Rowerem trekkingowym dacie rade, oczywiście bez podjazdów się nie obędzie jak to u nas ;)

Ciekawą trasą np. jest 8 km droga rowerowa wzdłuż Żylicy (Rybarzowice-Buczkowice-Szczyrk).

Zapraszam do Bielska-Białej.

Napisano

Tam to akurat można super pojeździć. Masz Wisłę, Ustroń, wjedź na Równicę, na Czantorię też można. Przejedź trasę MTB Maratonu Ustroń przez Lipowski Groń, do Brennej się przejedź, do Skoczowa też można - super rynek tam jest. 

Napisano

Dzięki, przyszły sezon tam uderze, trasy takie na cały dzień najlepiej do 50-60km, żeby na lajcie sie przejechać. No i najlepiej pętle jakieś. A powiedzcie mi jeszcze, można pchać się takimi rowerami (cross i trekk.) w okolice Świeradowa Zdroju albo w Góry Opawskie? Nie bedziemy zawalidrogami na singlach pod Smrkiem? :P  Tam tylko MTB?

Ogólnie trasy po 60~70km robimy bez problemu, stówke też zrobiłem w te kilka godzin, tylko, że to na pagórkowatej południowej Wielkopolsce. Jesteśmy całorocznymi rowerzystami i jeździmy dużo.

Pytam Was , bo w górach w życiu nie jeździłem rowerem, trochę pochodziłem za to ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.