alien1987 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 (edytowane) Witam chłopaki jako że całe życie u mnie były V czas na zmiany tak jak to zmienił się ostatnio cały osprzęcik A że w hydraulice i tarczach jestem mega zielony prosze o pomoc czy taki zestaw za cene mniej więcej 220zł jest dobrym wyborem : - DEORE BR-M595 + Unex Wind Cutter Tarcza hamulcowa 160mm Edytowane 7 Września 2014 przez alien1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Same hamulce jak najbardziej ale tarcze to sobie kup jakąś normalną a nie to coś. Może być coś w stylu RT66. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Znacznie lepszym wyborem był by hamulec Shimano M615/M596 i nawet tarcza Shimano RT56. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 (edytowane) tarcze se kup porządne na pająku np xt bez icetech'u te co wrzuciłeś foto są mocno powycinane czyli pewnie lekkie ale na pewno będą się łatwiej krzywiły no i na mojego nosa szybciej jadły okładziny ... też pytanie czy te tarcze z foto są pod każdy klocek czy może tylko żywiczny kolega tu pisze ze m596 - mam te hample i jestem zadowolony aczkolwiek nie wiadomo czy jeździmy to samo... Edytowane 7 Września 2014 przez grzesiowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Tę tarczę którą wrzuciłeś sobie odpuść . Jeżeli chcesz tanio i dobrze to RT56 / używana G2CS / używana G3CS / HS1 z naciskiem na tę ostatnią , jeżeli dobrze ale troche drożej to XT RT76 . M595 też sobie odpuść bo to przeciętny hamulec i wybierz M596 który jest całkiem niezły i ma twardszą klamkę oraz troche więcej mocy od m595 . A i to że tarcza jest tylko pod klocki żywiczne to zwykła zagrywka marketingowa i spokojnie można na nich jeździć z metalikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Znacznie lepszym wyborem był by hamulec Shimano M615/M596 Oj nie tak znacznie bo różnią sie tylko klamką ( 615 wszystkim ale tylko pozornie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 (edytowane) Czepiamy się tak ? Tylko że ich cena jest bardzo podobna i po co ma kupować gorsze m595 ? Znacznie lepiej kupić nowsze i lepsze. Edytowane 8 Września 2014 przez sebaxgh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Nie czepiamy się, bo różnica nie będzie tak odczuwalna poza tym nowa klamka 615-596 ma króciutką klameczkę, nie każdemu pasująca, 595 ma większą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Raz Miałem okazję się przejechać rowerem z M595 i nie jest to nic specjalnego, kupiłem M596 i nigdy bym nie zamienił na starsze, mocniejsze i nawet do awaryjnego hamowania 1 palec starcza (dla mnie idealnie ) Tylko że nie wiem jakie tam klocki były, ja mam metaliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort3n Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 (edytowane) A i to że tarcza jest tylko pod klocki żywiczne to zwykła zagrywka marketingowa i spokojnie można na nich jeździć z metalikami Może się mylę, ale ta tarcza w Centrum Rowerowym kosztuje 60zł.. nie mówię że wszystko co dobre musi być drogie, ale całkiem możliwe że może materiał z którego są zrobione jest słabszej jakości i po prostu metaliczne klocki je szybciej zjedzą lub wręcz pożrą, dlatego mowa jest o żywicznych. Zresztą żywiczne klocki są tańsze od metalicznych więc nie ma mowy o naciąganiu kogoś na droższe klocki, widocznie coś w tym musi być. Edytowane 8 Września 2014 przez mort3n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 W tym nie ma nic oprócz marketingowego bełkotu . Sprawdzone na własnej skórze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Raz Miałem okazję się przejechać rowerem z M595 i nie jest to nic specjalnego, kupiłem M596 i nigdy bym nie zamienił na starsze, Jedyna różnica poza wyglądem, to brak serwa w 595. Serwo daje troszkę mocy i chyba lekko skraca skok ale na pewno nie tak dramatycznie Ten hamulec na metaliku, ten czyli 596 to fakt potrafi nieźle zatrzymywać ale stary dużo gorszy nie jest o ile ma dobre klocki w dobrym, nie zatłuszczonym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi