Skocz do zawartości

[Rama] Trek x caliber

mdhlodz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam Treka X caliber, rama 21.5 z fabryczną sztycą 36,5cm (długość samej rurki). Sztyca wchodzi w ramę na 13cm. Ważę 92,5kg i podczas jazdy czasem słyszę jak rama pracuje. Dokładniej jej górna pozioma rurka. Zauważyłem, że pod nią są mikro pęknięcia farby. Czy to normalne czy powinienem mieć dłuższą sztyce aby głębiej weszła w ramę?

Jak słyszysz że pracuje górna rura?

Jeśli masz mikropęknięcia to jest spora szansa że to więcej niż lakier. W takim przypadku nawet jeśli kupisz sztycę o długości metra i włożysz ją aż do suportu to i tak będzie za późno.

Wstaw zdjęcia tego miejsca lub pojedź do sprzedawcy, niech oceni, sfoci i w razie wątpliwości zapyta dystrybutora. Trek ma dobry system opieki gwarancyjnej. 

Słysze tj czasem trzaska podobnie jak niedokręcone siodełko. Sęk w tym, że rower ma wymieniony amor, hamulce, pedały, klamki i manetki więc już nie podlega gwarancji według gwarancji. Oczywiście mam wszystkie zdemontowane graty. Po fotce wygląda jakby to tylko farba.

post-148003-0-16672200-1410034333_thumb.jpg

Kupiłem teraz przed wakacjami, ma przejechane 900km. Mnie to wygląda na wadliwy lakier ale sie nie znam dlatego pytam. Sztyca w ramie ma jeszcze zapas co do zaznaczenia producenta.

Edyta: ale w sumie jak by był wadliwy lakier i by pękał przy pracy ramy to i z boku i z góry też by były slady...hmm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...