przemko85 Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Na jutro planuję trasę ok.75 - 80 km. Średnią jaką chciałbym osiągnąć to ok. 30 km/h. Co powinienem zabrać i w jaki sposób dawkować w trasie. Planowałem wziąć banana i batonika musli i wciągnąć co godzinę jazdy. Jesli chodzi o wode to zabieram 0,5l wody, 0,5l wody z rozpuszczoną multiwitaminą plus 0,4l izotonika. Prawidłowo? [emoji16] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadess Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Ja na takie wycieczki biore 1l izotonika , ewentualnie jakis zel energetyczny ( lub baton ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rlk Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Banan i woda w bidon wystarczy. Żel na trening to już troche przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapibara Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 80 km to w moim przypadku około 1,5L izotonika oraz zazwyczaj jeden batonik musli 30g (dla średniej 25-27 km/h). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Dużo płynów jeżeli jest b.ciepło i ew do tego snickers / baton musli .Ale 80km się robi na samym płynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Samemu na te pytania trzeba sobie odpowiedzieć. Każdy indywidualnie podchodzi do jedzenia i picia. Ja na taki dystans i to jeszcze teraz kiedy nie jest gorąco nic poza bidonem 0,6L nie zabieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Zależy ile czasu Ci to zajmie. Przy takiej średniej, to uwiniesz się szybko. Zjedz porządnie przed, to przejedziesz to na samych płynach + może jakiś banan/batonik. Im dłużej tym jest się bardziej głodnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegieton Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 A ja tam lubię mieć ze sobą dużo jedzenia i korzystać z tego. 80km to dla mnie ze 2 banany, kanapka, 0,5l gainera i reszta wody. No i obfity posiłek przed wyjazdem (i po) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekk Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Zawsze lepiej mieć coś w zapasie Ja taką drogę biorę 1 batonik, 1 banan i butelkę Oshee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko85 Napisano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Ja już jestem po. Trasa 74 km. Wystarczył 1 banan, 0,5l wody z cytryną, 0,5l wody z multiwitaminą i 0,4l izotonika Kilometry zrobione z dobrym czasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 No i super :-) Ja nadrabiam po trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 pełnowartościowy posiłek po treningu jak najbardziej wskazany co by nie tracić na masie mięśniowej , składający się z białka węglowodanów i tłuszczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Zanim zglodniejesz to zdazysz wrocic do domu. Chyba, ze ta srednia to pierwsza powazna proba dla Ciebie... A poza tym temat byl walkowany srylion razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.