Skocz do zawartości

[do 3300 złotych]Kross B6

Rekomendowane odpowiedzi

Amortyzator słaby jak na cenę roweru i jeszcze suport press fit, nie którzy twierdzą że jest to lipne rozwiązanie.

Jak się jeszcze nie zdecydowałś na tego Krossa, dam Ci dwie propozycje rowerów z lepszymi amortyzatorami:

wersja tańsza http://allegro.pl/rower-29er-silverback-sola-3-slx-kross-wyprzedaz-i4555732971.html

i droższa http://allegro.pl/rower-mtb-29er-silverback-vida-2-slx-hyd-20-kross-i4579152115.html. Może któregoś wybierzesz

No to w czym problem?? Trzeba się przejechać do sklepów rowerowych i zobaczyć co i jak. Zaraz się kończy sezon i zaczną się przeceny aby się pozbyć towaru a w zasadzie już się zaczęły. Tego B6 może bym i polecił ale nie za taką absurdalną kwotę.

No to w czym problem?? Trzeba się przejechać do sklepów rowerowych i zobaczyć co i jak. Zaraz się kończy sezon i zaczną się przeceny aby się pozbyć towaru a w zasadzie już się zaczęły. Tego B6 może bym i polecił ale nie za taką absurdalną kwotę.

A jaki Pan proponował by rower do podobnej kwoty?

Ma cene wysoką ale jak mądrze podejdziesz do kupna to możesz go kupić dużo taniej. Jak wcześniej @beskid pisał jest koniec sezonu i odpowie rabat możesz dostać, tylko kwestia jak do tego podejdziesz. Były osoby tu na forum które się chwaliły 22% rabatem, więc ten Romet jest do zdobycia w Twoim budzecie.

Amortyzator słaby jak na cenę roweru i jeszcze suport press fit, nie którzy twierdzą że jest to lipne rozwiązanie.

Amortyzator jak najbardziej w porządku. Nawet za tą cenę. W droższe maszyny jest pchane większe tarachło (np Rock Shox XC 28 TK - taki miał B6 2013). Głównym zarzutem wobec tego amorka może być "cienka goleń" (jak nazwa wskazuje 30mm). Ale sztywność traci dopiero przy wadze powyżej 85kg. Wiem bo mam i po dwóch latach nie widzę większych defektów.

Co do suportu, powiem tylko tyle że PressFit wyrabiają po czasie mufę suportu. Podobno ale nie potwierdzę bo takowego nie mam. Zawsze można dmuchać na zimne i kupić coś z wkręcanym suportem na kwadrat, octalink, czy na sztywną oś. Co do ceny to nie grymaś zanadto bo teraz się sezon skończył i rowery za 3800 śmiało można wyhaczyć za mniejszą kasę około -20% (w jednym za sklepów widziałem B7 za 3399zł). Z drugiej strony celowałbym raczej w B4 a po zorientowaniu się czego ci potrzeba wymienił zużyte części.

Masz mało lat ale jakieś max masz bo podałeś kwotę 3300. Kupno roweru w tych pieniądzach to już coś więc czasem warto trochę dołożyć. Przekonać rodziców czy coś w tym stylu. Raczej nic lepszego w tym przedziale cenowym na powietrznym amorku nie znajdziesz bo akurat na ten sezon Romet i Author miał jedne z najrozsądniejszych cen.

Rogi,bidon,bagażnik czy inne pierdoły można kupić zawsze lub wcale a nie codziennie można dostać taką ofertę z Epiconem i to jeszcze na sztywnej osi. Ale może też nie potrzebujesz czegoś takiego więc kup tego Silvera z Raidonem.

Co do sprzedawcy i obaw to niech Ci tu inni doradza bo nie mam w tym doświadczenia.

Zapytałeś o ten amorek RS'a na stalowej sprężynie. Nie jest bardzo zły ale. I tu zaczyna się problem bo w granicy +3 tys zaczynają się rowery z powietrznymi amorkami. Czy to XC, XCR Air, Raidon.

Nie było wskazane kupić tego Krossa za 2900 i wymienić amortyzator?Czy jeśli zrobię to w sklepie to dostane pieniądze za niepotrzebny amortyzator?

Jak nie ma jak są np, ten autor co kolega wcześniej zaproponował lub romet, przy dobrej negocjacji autora na pewno byś dostał w swoim budżecie a romet zbliżyłby do do tych 3 tys. żeby kupić dobry rower w nizszej cenie to albo czekasz na okazję albo idziesz i negocjujesz cenę.

Nie było wskazane kupić tego Krossa za 2900 i wymienić amortyzator?Czy jeśli zrobię to w sklepie to dostane pieniądze za niepotrzebny amortyzator?

Zdaj sobie sprawę że ten amortyzator ma już przyciętą rurę sterową, co mozna go uznać jako używany. Czy dostaniesz pieniądze nie wiem czy będzie serwisowi on potrzebny, mogą Ci go oddac i sam się martw ze sprzedażą.

ak nie ma jak są np, ten autor co kolega wcześniej zaproponował lub romet, przy dobrej negocjacji autora na pewno byś dostał w swoim budżecie a romet zbliżyłby do do tych 3 tys. żeby kupić dobry rower w nizszej cenie to albo czekasz na okazję albo idziesz i negocjujesz cenę. Conqueror5060, dnia 05 Wrze 2014 - 9:47 PM, napisał: Nie było wskazane kupić tego Krossa za 2900 i wymienić amortyzator?Czy jeśli zrobię to w sklepie to dostane pieniądze za niepotrzebny amortyzator? Zdaj sobie sprawę że ten amortyzator ma już przyciętą rurę sterową, co mozna go uznać jako używany. Czy dostaniesz pieniądze nie wiem czy będzie serwisowi on potrzebny, mogą Ci go oddac i sam się martw ze sprzedażą.

A negocjacja tego Rometa?Jak to wygląda telefonicznie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...