Skocz do zawartości

[puls] podwyższony po treningu

kosmonauta80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od pewnego czasu obserwuję dziwne zachowanie pulsu spoczynkowego. Przykładowo: dziś śmigałem i wróciłem około godziny 15. Średni puls wg pulsometru to 148. Teraz siedzę przy komputerze, mam założony pulsometr i pokazuje mi on około 80-90 uderzeń na minutę. Zmierzyłem ciśnienie, jest w normie. Ale puls wyniósł ponad 100! Czy takie coś jest normalne po treningu? Oprócz pulsu innych objawów nie zaobserwowałem (tylko lekki ucisk z tyłu głowy, który tabletka przeciwbólowa zniwelowała, ale nie był to ból ostry). Tak jak pisałem, często po śmiganiu tak mam. Ale rano z kolei wszystko super, puls na dzień dobry około 60-70.

Napisano

u mnie na przykład wygląda to tak ,że do 2h po treningu też mam lekko przyśpieszony puls (do 80) ,a  wspomoczynku (~50),

Pewnie się już z tym przespałeś i pewnie  mineło czyli wrócił do do twojego normalnego poziomu, ale jak powiedzmy nadal się utrzymuje to udaj się do lekarza

Napisano

Zawsze może być to też awaria opaski, bo to najczęściej odpowiada za problemy z tętnem. Chociaż u Ciebie to niewielkie podwyższenie, jak dla mnie to nie ma czym się przejmowac. 

Napisano

To normalne, że po treningu puls jest podwyższony. Dopiero po jakimś czasie wraca do normy. Ja z pulsometrem po domu nie chodzę, ale czasem po ciężkim treningu jak się kładę spać to czuję, że serducho jeszcze pracuje szybciej

• 3 miesiące temu...
Napisano
  W dniu 5.09.2014 o 18:02, kosmonauta80 napisał:

Od pewnego czasu obserwuję dziwne zachowanie pulsu spoczynkowego. Przykładowo: dziś śmigałem i wróciłem około godziny 15. Średni puls wg pulsometru to 148. Teraz siedzę przy komputerze, mam założony pulsometr i pokazuje mi on około 80-90 uderzeń na minutę. Zmierzyłem ciśnienie, jest w normie. Ale puls wyniósł ponad 100! Czy takie coś jest normalne po treningu? Oprócz pulsu innych objawów nie zaobserwowałem (tylko lekki ucisk z tyłu głowy, który tabletka przeciwbólowa zniwelowała, ale nie był to ból ostry). Tak jak pisałem, często po śmiganiu tak mam. Ale rano z kolei wszystko super, puls na dzień dobry około 60-70.

Wszystko w normie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.