kosmonauta80 Napisano 5 Września 2014 Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Od pewnego czasu obserwuję dziwne zachowanie pulsu spoczynkowego. Przykładowo: dziś śmigałem i wróciłem około godziny 15. Średni puls wg pulsometru to 148. Teraz siedzę przy komputerze, mam założony pulsometr i pokazuje mi on około 80-90 uderzeń na minutę. Zmierzyłem ciśnienie, jest w normie. Ale puls wyniósł ponad 100! Czy takie coś jest normalne po treningu? Oprócz pulsu innych objawów nie zaobserwowałem (tylko lekki ucisk z tyłu głowy, który tabletka przeciwbólowa zniwelowała, ale nie był to ból ostry). Tak jak pisałem, często po śmiganiu tak mam. Ale rano z kolei wszystko super, puls na dzień dobry około 60-70. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegieton Napisano 5 Września 2014 Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Mi się zdarza czasami mieć spoczynkowy puls nawet powyżej 100, bez żadnego treningu czy coś, ale nigdy się tym nie przejmowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Zacząłem oglądać TV - puls w granicy 70-80. Wstałem, by podejść do komputera, przez chwilę 120... Dziwi mnie trochę to, że siedząc spokojnie ten puls tak skacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogo Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 u mnie na przykład wygląda to tak ,że do 2h po treningu też mam lekko przyśpieszony puls (do 80) ,a wspomoczynku (~50), Pewnie się już z tym przespałeś i pewnie mineło czyli wrócił do do twojego normalnego poziomu, ale jak powiedzmy nadal się utrzymuje to udaj się do lekarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Zawsze może być to też awaria opaski, bo to najczęściej odpowiada za problemy z tętnem. Chociaż u Ciebie to niewielkie podwyższenie, jak dla mnie to nie ma czym się przejmowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 To normalne, że po treningu puls jest podwyższony. Dopiero po jakimś czasie wraca do normy. Ja z pulsometrem po domu nie chodzę, ale czasem po ciężkim treningu jak się kładę spać to czuję, że serducho jeszcze pracuje szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Od pewnego czasu obserwuję dziwne zachowanie pulsu spoczynkowego. Przykładowo: dziś śmigałem i wróciłem około godziny 15. Średni puls wg pulsometru to 148. Teraz siedzę przy komputerze, mam założony pulsometr i pokazuje mi on około 80-90 uderzeń na minutę. Zmierzyłem ciśnienie, jest w normie. Ale puls wyniósł ponad 100! Czy takie coś jest normalne po treningu? Oprócz pulsu innych objawów nie zaobserwowałem (tylko lekki ucisk z tyłu głowy, który tabletka przeciwbólowa zniwelowała, ale nie był to ból ostry). Tak jak pisałem, często po śmiganiu tak mam. Ale rano z kolei wszystko super, puls na dzień dobry około 60-70. Wszystko w normie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.