Skocz do zawartości

Pomoc techniczna przy Lazaro ( na alivio i kalloy uno)

pankracy1991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Udało mi się zakupić Lazaro Senatore V3 Cross Man  http://allegro.pl/nastepca-king-of-the-road-lazaro-senatore-v3-cross-i4555520002.html   poza allegro u producenta. Dziś rower przyszedł, skreciłem go i przetestowałem na odcinku 22 km. Zauważyłem kilka problemów, których sam nie moge i nie wiem jak rozwiązać.

1.Czy można zmienić wysokość kierownicy, a jak tak, to jak bo mi się nie udało?

2.Na 7 i 8 biegu tylnej przerzutki, gdy przednia przerzutka ustawiona jest na 3 biegu, słuchać dźwięk jakby
tarcia łańcucha o przerzutkę przednią. Na 6 biegu jest idealna cisza, na 7 już coś słychać a na 8 jest o wiele wyraźniejszy hałas. Jak
rozwiązać ten problem (podejrzewam regulacje przerzutek ale nigdy mi to nie wychodzi) sa dwie śruby i pewnie jedna trzeba dokręcić lub odkręci na przedniej przerzutce aby nieco przesunąć przerzutkę? 

3. To pytanie może błache ale chce poznać opinie. Po przejechaniu tych 22 km dość mocno bolały mnie dolne partie pleców, sądzę że to wina wysoko ustawioneko siodełka (bo kierownicy nie udalo mi sie podwyższyc) ale nogi pracuja dobrze bo nie dochodiz do pelnego wyprostu w stawach kolanowych. Tak się zastanawiam czy lepiej obniżyć nieco siodełko ( w sumie chyba plecy nie powinny bolec) czy tu juz kwestia kierownicy? plecy były proste przy takim ustawieniu siodelk. Jedno wrazenie takie ze kierownika moglaby byc nieco tak z centymetr blizej mnie

Co poradzicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...