GoGuS69 Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Witam mam rame taką jak ze zdj i chciałem sie dowiedziec jak ona sie nazywa w oryginale i czy można tam załozyc tarczówkę.
GoGuS69 Napisano 5 Września 2014 Autor Napisano 5 Września 2014 Po tym co widze to inne ramy next stranger maja mocowania na tarcze a moja czemu nie ma ?
rkopec16 Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 skatowana jest ta rama to może pękło mocowanie i ktoś je uciął. Widać, że dużo przeszła.
GoGuS69 Napisano 6 Września 2014 Autor Napisano 6 Września 2014 Własnie chodzi o to że rama jest jak nowa tylko że była malowana i jest troche podrapana praktycznie rok lezała w szopie nie jeżdzona i nie ma nawet sladu po mocowaniu na tarcze.
10maka101 Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Nie ma bata na tarczowke. Widac ze duzo przeszla. Sopojz na korbe. Nie jezdzona??
ugupu Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Po tym co widze to inne ramy next stranger maja mocowania na tarcze a moja czemu nie ma ? Bo jest jeszcze sprzed ery tarczówek? Albo to nie Next?
djzatorze Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 To nie jest Next Stronger, bo tylne widełki są w przekroju okrągłe, główka ma inny kształt, inny spaw górnej rury z główką no i nie ma mocowania pod tarcze. Z takiego zdjęcia nie wiem jak wywnioskowałeś zużycie, widać tylko że ktoś ją nieudolnie pomalował i farba zaczęła schodzić. Na pewno była jeżdżona ale po korbie bym tego nie stwierdzał... najlepiej obejrzeć mocowanie haka (czy nie krzywe) i dolne pióra tylnych widełek (tam najczęściej są mocne otarcia). Jaka to rama to trudno powiedzieć, podobna jest do BOP Stonebrakeer (z widełek), ale nie ta główka. Raczej obstawiam tańszą ramkę bo nie ma mocowania tarczówek, nie ma gussetów przy główce, mocowanie widełek do suportu jest dość cienkie itd. Obawiam się że dorabianie mocowania pod tarcze może być mocno problematyczne. Lepiej poszukać innej ramy albo zrobić tył pod v-brake.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.